Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Paket analiza iz krvi – priprema za VTO (ženski partner)

Vreme izdavanja rezultata: 1-3 radnih dana
Uzorkovanje: Nova analiza!

Kratak opis analize

S obzirom na složenost VTO procedure, koja predstavlja izazov za svaki par koji se podvrgava ovom postupku, stručni tim Beo-lab laboratorije kreirao je panel analiza iz krvi za žene, kao deo obavezne laboratorijske pripreme za izlazak na komisiju za vantelesnu oplodnju, uzimajući u obzir smernice iz zvaničnog VTO vodiča.

18,520.00din

Nova analiza!

Kada se radi Paket analiza iz krvi – priprema za VTO (ženski partner)?

Planiranje trudnoće iz postupka vantelesne oplodnje

Ako planirate da zatrudnite, važno je da se testirate na polno prenosive bolesti, jer neke infekcije mogu biti štetne za bebu. Mnoge polno prenosive bolesti mogu biti asimptomatske (bez simptoma). Ovo testiranje pomaže identifikaciji eventualnih infekcija koje mogu uticati na uspešnost IVF-a ili predstavljati rizik po zdravlje embriona. Zbog toga, rutinsko testiranje na STD pruža osnovu za donošenje informisanih odluka i za prilagođavanje protokola lečenja kako bi se postigli najbolji mogući rezultati tokom procesa vantelesne oplodnje.

Toxoplasma i Rubella su infekcije koje se rutinski testiraju pre IVF procedure kako bi se identifikovali potencijalni rizici po trudnoću i zdravlje embriona. Ako žena nije imuna na toxoplasmu ili rubelu, preduzimaju se odgovarajuće preventivne mere, poput vakcinacije ili terapije, pre započinjanja IVF ciklusa, kako bi se smanjio rizik od komplikacija tokom trudnoće.

Određivanje hormonskog statusa igra ključnu ulogu u pripremi za proceduru vantelesne oplodnje (IVF) jer omogućava precizno praćenje reproduktivnog ciklusa žene. Praćenjem nivoa hormona poput folikulstimulirajućeg hormona (FSH), luteinizirajućeg hormona (LH) i estradiola, stručnjaci mogu prilagoditi protokole stimulacije jajnika kako bi postigli optimalno sazrevanje jajnih ćelija. Ova personalizovana pristup omogućava bolju kontrolu reproduktivnog procesa i povećava šanse za uspeh procedure vantelesne oplodnje.

Analize štitne žlezde su važan deo dijagnostike u VTO proceduri, jer nepravilnosti u radu ove žlezde mogu uticati na plodnost. Određivanje nivoa hormona poput tireotropina (TSH), tiroksina (T4) i trijodtironina (T3) pomaže u otkrivanju eventualnih poremećaja koji mogu ometati uspešnost VTO procedure. Pravilna analiza i balansiranje funkcije štutnjače pre same procedure IVF-a mogu značajno poboljšati šanse za uspeh ove reproduktivne procedure.

Koje analize obuhvata Paket analiza iz krvi – priprema za VTO (ženski partner)?

Analize koje obuhvata Paket analiza iz krvi – priprema za VTO (ženski partner) su:

Uzorkovanje

Uzorak je venska krv.

Priprema za analizu

Nije potrebna posebna priprema za analize koje ulaze u ovaj panel, ali je važno pratiti smernice dobijene od lekara u kom delu ciklusa je najbolje da uradite sve ove analize. Paket analiza iz krvi za žene koji obuhvata laboratorijsku pripremu za VTO, možete uraditi na lokacijama svih Beo-lab laboratorija.

Vreme izdavanja rezultata

Rezultati većine analiza su gotovi u toku istog dana (kroz 24h od momenta testiranja), dok se na rezultate antitela na Rubellu i Toxoplasmu gondii čeka do 3 radna dana.

Tumačenje dobijenih rezultata

Tumačenje rezultata urađenih testova vrši izabrani ginekolog ili tim lekara koji je zadužen za proceduru vantelesne oplodnje, uzimajući u obzir i ostalu dostavljenu medicinsku dokumentaciju.

Polno prenosive bolesti

Polni hormoni i njihov značaj za reproduktivno zdravlje

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.