Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Stručni tim Beo lab Laboratorije – odeljenje patohistologije

Stručni tim 1

Dr Vesna Čemerikić Martinović

Osnivač i šef odeljenja patologije Beolab laboratorije

Dr Vesna Čemerikić Martinović je renomirani patolog sa izuzetnim doprinosom u oblastima hematopatologije i patologije pluća. Sa strastvenim angažovanjem u ovim oblastima medicine,
dr Čemerikić je stekla značajno iskustvo i priznanje tokom svoje impresivne karijere.

Obrazovanje i rukovodstvo:
Dr Čemerikić je 1979. godine diplomirala na Medicinskom Fakultetu u Beogradu. Svoje medicinsko obrazovanje i specijalizaciju iz patologije je stekla na prestižnoj Vojnomedicinskoj akademiji (VMA), u Beogradu. Nakon toga, usmerila je svoju stručnu karijeru na vođenje ključnih odeljenja u medicinskim institucijama u Srbiji. Dugi niz godina bila je šef odeljenja patologije na Institutu za bolesti pluća i tuberkulozu, kao i na Institutu za hematologiju, Kliničkog Centra Srbije.

Doprinos medicinskoj literaturi:
Njen doprinos medicinskoj zajednici ogleda se kroz više od 60 publikacija koje je napisala ili je bila koautor. Ovi radovi odražavaju njenu stručnost i istraživački duh, čineći je vodećim autoritetom u oblasti patologije.

Digitalna patologija:
Dr Čemerikić je pionir i lider digitalne patologije u Srbiji. Kroz implementaciju digitalnih tehnologija u dijagnostiku, unapređuje preciznost i efikasnost patohistoloških analiza.

Kompanijsko angažovanje :
Pored svoje uloge u medicinskim institucijama, dr Čemerikić je i šef digitalne patologije u kompaniji Medicover. Ova pozicija je rezultat njenog stručnog ugleda i sposobnosti da inovacije unese u privatni sektor.

Dr Vesna Čemerikić kontinuirano doprinosi unapređenju patohistološke dijagnostike u Srbiji.

Stručni tim 2

Dr Smiljana Spasić

Supervizor odeljenja patologije Beolab laboratorije

Dr Spasić je patolog sa impresivnim iskustvom u oblastima gastrointestinalne i hepatobilijarne patologije, posebno u netumorskim bolestima jetre i post-transplantacionoj patologiji. Takođe, bavi se i patologijom kosti i mekih tkiva.

Obrazovanje i ekspertiza:
Dr Smiljana Spasić je 2014. godine diplomirala na Medicinskom Fakultetu u Beogradu.
Dr Spasić je završila svoju specijalizaciju iz oblasti patologije na Univerzitetu u Majamiju, gde je stekla značajno medicinsko obrazovanje. Njen profesionalni put je dostigao vrhunac kroz subspecijalizaciju iz gastroenterohepato-patologije na prestižnom Harvard Univerzitetu.

Američki bord za patologiju:
Dr Spasić je ponosna članica Američkog Borda za patologiju, što dodatno potvrđuje njen profesionalizam i stručnost u ovoj oblasti. Njeno članstvo u Bordu svedoči o posvećenosti najvišim profesionalnim standardima .

Međunarodno iskustvo i naučni doprinosi:
Kroz aktivno učešće na međunarodnim kongresima, dr Spasić razmenjuje znanje i iskustvo sa kolegama širom sveta. Takođe, autor je nekoliko stručnih publikacija , čime doprinosi medicinskoj literaturi i prenosu novih saznanja u svojoj oblasti.

Stručni tim 3

Prof. dr Slavica Knežević Ušaj

Renomirani patolog i redovni profesor u penziji

Dr Slavica Knežević Ušaj je ekspert u oblasti patologije, sa posebnim fokusom na patologiju gastrointestinalnog trakta, tumorsku patologiju i inflamatorne bolesti creva, uključujući Ulcerozni kolitis i Kronovu bolest.

Obrazovanje i karijera:
Dr Slavica Knežević Ušaj je 1983. godine diplomirala na Medicinskom Fakultetu u Beogradu.
Tokom svoje impresivne karijere, dr Knežević Ušaj je postala redovni profesor patologije, prenoseći svoje znanje i stručnost studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Bila je šef Katedre za patologiju, igrajući ključnu ulogu u oblikovanju narednih generacija medicinskih stručnjaka.

Stručnost i doprinosi:
Njen stručni fokus na patologiju gastrointestinalnog trakta i medicinsku citologiju postavili su je kao eksperta u ovim oblastima. Prof. dr Knežević Ušaj je autorka mnogih značajnih radova, poglavlja u monografijama i udžbenika. Njeno istraživanje i naučni doprinosi obogatili su medicinsku literaturu .

Recenzent i međunarodno priznanje:
Kroz dugogodišnje angažovanje kao recenzent u više domaćih i indeksiranih stranih časopisa, dr Knežević Ušaj je doprinela kvalitetu medicinske publikacije . Njeno stručno mišljenje se cenilo kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj medicinskoj zajednici.

Stručni tim 4

Dr Nenad Miladinović

Stručnjak u oblasti hematopatologije i patologije urogenitalnog trakta

Dr Miladinović je stručnjak u oblastima hematopatologije i patologije urogenitalnog trakta, sa dugogodišnjim iskustvom i impresivnim profesionalnim dostignućima.

Obrazovanje i radno iskustvo:
Dr Nenad Miladinović je 2009. godine diplomirao na Medicinskom Fakultetu u Novom Sadu.
Sa dugogodišnjim iskustvom u opštoj patologiji u KBC Zemun, dr Miladinović je stekao fundamentalno razumevanje i stručnost u različitim aspektima medicinske patologije. Njegovo obrazovanje i praktično iskustvo su od suštinskog značaja za preciznu dijagnozu i tretman pacijenata .

Akademska istaknutost:
Njegovo izuzetno akademsko postignuće je potvrđeno stipendijom kroz nagradu „100 najboljih apsolvenata Srbije,“ što svedoči o njegovoj posvećenosti u medicinskom obrazovanju.

Naučni doprinosi:
Dr Miladinović je koautor deset radova u domaćim i međunarodnim časopisima, doprinoseći medicinskoj literaturi i razmeni znanja. Njegovi radovi pružaju doprinos razumevanju i dijagnostici bolesti u oblastima hematopatologije i patologije urogenitalnog trakta.

Učesnik kongresa:
Aktivno učešće na više domaćih i regionalnih kongresa ukazuje na njegovu posvećenost stalnom obrazovanju i razmeni iskustava sa kolegama.

Stručni tim 5

Dr Igor Kuzmanović

Stručnjak za ginekološku patologiju i citologiju

Obrazovanje:
Dr Igor Kuzmanović je 1998. godine diplomirao na Medicinskom Fakultetu u Beogradu.
Dr Kuzmanović je priznati ekspert u oblastima ginekološke patologije i ginekološke citologije, sa više od deset godina radnog iskustva u ovoj oblasti. Takođe, njegovo stručno interesovanje obuhvata patologiju kože, kao i patologiju kosti i mekih tkiva.

Stručnost i iskustvo:
Sa više od deset godina iskustva u ginekološkoj patologiji, dr Kuzmanović je razvio izuzetnu stručnost u dijagnostici i tretmanu ginekoloških oboljenja. Njegovo fokusiranje na ginekološku patologiju ukazuje na njegovu posvećenost unapređenju zdravlja žena i preciznoj dijagnostici ginekoloških oboljenja.

Interesovanje za druge patološke oblasti:
Pored ginekološke patologije, dr Kuzmanović se takođe bavi patologijom kože, kao i patologijom kosti i mekih tkiva. Ovo široko interesovanje ukazuje na njegovu sposobnost i zalaganje za profesionalnom dijagnostikom i tretmanom različitih patoloških stanja.