Call Centar: +381 11 3622888

Stručni tim Beo lab Laboratorije – odeljenje patohistologije

Stručni tim 1

Dr. Vesna Čemerikić Martinović

Osnivač i šef odeljenja patologije Beolab laboratorije

Dr. Vesna Čemerikić Martinović je renomirani patolog sa izuzetnim doprinosom u oblastima hematopatologije i patologije pluća. Sa strastvenim angažovanjem u ovim oblastima medicine, dr. Čemerikić je stekla značajno iskustvo i priznanje tokom svoje impresivne karijere.

Obrazovanje i rukovodstvo:

Dr. Čemerikić je 1979.godine diplomirala na Medicinskom Fakultetu u Beogradu. Svoje medicinsko obrazovanje i specijalizaciju iz patologije stekla na prestižnoj Vojnomedicinskoj akademiji (VMA), u Beogradu. Nakon toga, usmerila je svoju stručnu karijeru na vođenje ključnih odeljenja u medicinskim institucijama u Srbiji. Dugi niz godina bila je šef odeljenja patologije u Institutu za bolesti pluća i tuberkulozu, kao i u Institutu za hematologiju, Kliničkog Centra Srbije.

Doprinos medicinskoj literaturi:

Njen doprinos medicinskoj zajednici ogleda se kroz više od 60 publikacija  koje je napisala ili je bila koautor. Ovi radovi odražavaju njenu stručnost i istraživački duh, čineći je vodećim autoritetom u oblasti patologije.

Digitalna patologija:

Dr. Čemerikić je pionir i lider digitalne patologije u Srbiji. Kroz implementaciju digitalnih tehnologija u dijagnostiku, unapređuje preciznost i efikasnost patohistoloških analiza, pružajući inovativne pristupe u lečenju.

Korporativno angažovanje:

Pored svoje uloge u medicinskim institucijama, dr. Čemerikić je i šef digitalne patologije u korporaciji Medicover. Ova pozicija je rezultat njenog stručnog ugleda i sposobnosti da inovacije unese u privatni sektor.

Dr. Vesna Čemerikić kontinuirano doprinosi unapređenju patohistološke dijagnostike u Srbiji.

Stručni tim 2

Dr. Smiljana Spasić

Supervizor odeljenja patologije Beolab laboratorije

Dr. Spasić je patolog sa impresivnim iskustvom u oblastima gastrointestinalne i hepatobilijarne patologije, posebno u netumorskim bolestima jetre i post-transplantacionoj patologiji. Takođe, bavi se i patologijom kosti i mekih tkiva.

Obrazovanje i ekspertiza:

Dr. Smiljana Spasić je 2014.godine diplomirala na Medicinskom Fakultetu u Beogradu.

Dr. Spasić je završila svoju specijalizaciju iz oblasti patologije na Univerzitetu u Majamiju, gde je stekla značajno medicinsko obrazovanje. Njen profesionalni put je dostigao vrhunac kroz subspecijalizaciju iz gastroenterohepato-patologije na prestižnom Harvard Univerzitetu.

Američki bord za patologiju:

Dr. Spasić je ponosna članica Američkog Borda za patologiju, što dodatno potvrđuje njen profesionalizam i stručnost u ovoj oblasti. Njeno članstvo u Bordu svedoči o posvećenosti najvišim profesionalnim standardima.

Međunarodno iskustvo i naučni doprinosi:

Kroz aktivno učešće na međunarodnim kongresima, dr. Spasić razmenjuje znanje i iskustvo sa kolegama širom sveta. Takođe, autor je nekoliko stručnih publikacija, čime doprinosi medicinskoj literaturi i prenosu novih saznanja u svojoj oblasti.

Stručni tim 3

Prof. dr Slavica Knežević Ušaj

Renomirani patolog i redovni profesor u penziji

Dr. Slavica Knežević Ušaj je ekspert u oblasti patologije, sa posebnim fokusom na patologiju gastrointestinalnog trakta, tumorsku patologiju i inflamatorne bolesti creva, uključujući ulcerozni kolitis i Kronovu bolest.

Obrazovanje i karijera:

Dr. Slavica Knežević Ušaj 1983. godine diplomirala na Medicinskom Fakultetu u Beogradu.

Tokom svoje impresivne karijere, dr. Knežević Ušaj je postala redovni profesor patologije, prenoseći svoje znanje i stručnost studentima Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Bila je šef Katedre za patologiju, igrajući ključnu ulogu u oblikovanju narednih generacija medicinskih stručnjaka.

Stručnost i doprinosi:

Njen stručni fokus na patologiju gastrointestinalnog trakta i medicinsku citologiju postavili su je kao eksperta u ovim oblastima. Prof. dr. Knežević Ušaj je autorka mnogih značajnih radova, poglavlja u monografijama i udžbenika za medicinske studente. Njeno istraživanje i naučni doprinosi obogatili su medicinsku literaturu.

Recenzent i međunarodno priznanje:

Kroz dugogodišnje angažovanje kao recenzent u više domaćih i indeksiranih stranih časopisa, dr. Knežević Ušaj je doprinela kvalitetu medicinske publikacije. Njeno stručno mišljenje se cenilo kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj medicinskoj zajednici.

Stručni tim 4

Dr. Nenad Miladinović

Stručnjak u oblasti hematopatologije i patologije urogenitalnog trakta

Dr. Miladinović je stručnjak u oblastima hematopatologije i patologije urogenitalnog trakta, sa dugogodišnjim iskustvom i impresivnim profesionalnim dostignućima.

Obrazovanje i radno Iskustvo:

Dr. Nenad Miladinović je 2009.godine diplomirao na Medicinskom Fakultetu u Novom Sadu.

Sa dugogodišnjim iskustvom u opštoj patologiji u KBC Zemun, dr. Miladinović je stekao fundamentalno razumevanje i stručnost u različitim aspektima medicinske patologije. Njegovo obrazovanje i praktično iskustvo su od suštinskog značaja za preciznu dijagnozu i tretman pacijenata.

Akademska istaknutost:

Njegovo izuzetno akademsko postignuće je potvrđeno stipendijom kroz nagradu „100 najboljih apsolvenata Srbije,“ što svedoči o njegovoj posvećenosti u medicinskom obrazovanju.

Naučni doprinosi:

Dr. Miladinović je koautor deset radova u domaćim i međunarodnim časopisima, doprinoseći medicinskoj literaturi i razmeni znanja. Njegovi radovi pružaju doprinos razumevanju i dijagnostici bolesti u oblastima hematopatologije i patologije urogenitalnog trakta.

Učesnik kongresa:

Aktivno učešće na više domaćih i regionalnih kongresa ukazuje na njegovu posvećenost stalnom obrazovanju i razmeni iskustava sa kolegama.

Stručni tim 5

Dr. Igor Kuzmanović

Stručnjak za ginekološku patologiju i citologiju

Obrazovanje:

Dr. Igor Kuzmanović je 1998.godine diplomirao na Medicinskom Fakultetu u Beogradu.

Dr. Kuzmanović je priznati ekspert u oblastima ginekološke patologije i ginekološke citologije, sa dubokim znanjem i više od deset godina radnog iskustva u ovoj oblasti. Takođe, njegovo stručno interesovanje obuhvata patologiju kože, kao i patologiju kosti i mekih tkiva.

Stručnost i iskustvo:

Sa više od deset godina iskustva u ginekološkoj patologiji, dr. Kuzmanović je razvio izuzetnu stručnost u dijagnostici i tretmanu ginekoloških oboljenja. Njegovo fokusiranje na ginekološku patologiju ukazuje na njegovu posvećenost unapređenju zdravlja žena i preciznoj dijagnostici ginekoloških oboljenja.

Interesovanje za druge patološke oblasti:

Pored ginekološke patologije, dr. Kuzmanović takođe se bavi patologijom kože, kao i patologijom kosti i mekih tkiva. Ovo široko interesovanje ukazuje na njegovu sposobnost i zalaganje za profesionalnom dijagnostikom i tretmanom različitih patoloških stanja.