Patologija

Patologija – put do precizne dijagnoze

Patologija se bavi proučavanjem bolesti tj. promenama na ćelijskom nivou na tkivima i organima, nastalim kao posledica bolesti.   Patološka laboratorija Beo-Lab laboratorija   Sa ponosom ističemo da posedujemo jednu od najsavremenijih laboratorija za patohistološku dijagnostiku u regionu. Kvalitet patohistološke laboratorije se ogleda u aparaturi poslednje generacije, za pripremu i…
pravilna ishrana

Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost

16.10.2018. Danas se širom sveta obelažava Svetski dan hrane, pod sloganom: “Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost”. Cilj obeležavanja ovog dana, jeste informisanje javnosti o važnosti zdrave ishrane i pravilnih prehrambenih navika od najranijeg uzrasta. Značaju pravilne ishrane kroz redovnost, raznovrsnost i umerenost.   Želimo, na današnji dan,  da vam…
Alergija

Alergija – Krivci ALERGENI

  Šta je alergija?   Alergija je agresivna reakcija imunog sistema, do koje dolazi kada organizam prepozna određenu materiju ( takozvani alergen) kao štetnu. Na osnovu načina, na koji naš organizam dolazi u kontakt sa alergenima, možemo ih podeliti u dve osnovne grupe: Nutritivni alergeni – kikiriki, orasi, bademi, soja,…
imunitet 2

Ojačajte IMUNITET deteta pred zimski period

Sezona virusa, prehlade i gripa kod dece je otvorena. Sa dolaskom jeseni i hladnijih dana, sve ide u njenu korist. I čest je slučaj da detetu procuri  nos, dobije neku vrstu respiratorne infekcije ili stomačni virus. U ovom periodu, pojačano razboljevanje kod dece koja borave u  kolektivima ( vrtiću, školi),…
Penzionerski popust

Penzionerski popust – AKCIJA

Danas je MEĐUNARODNI DAN STARIJIH   Na današnji dan, posebno se u javnosti ističe položaj starijih osoba u društvu, ali i sa kakvim se sve ekonomskim, socijalnim i zdravstvenim izazovima suočavaju. Takođe, akcenat je i na aktivnom bavljenju otvorenim pitanjima, iz svakog od ovih segmenata. Čije bi rešavanje unapredilo kvalitet…
milk, yogurt, mozzarella and cheese with background - lactose in

Laktozna intolerancija

I kravlje mleko ima šećer. Mlečni šećer se zove laktoza i ima ga u svim mlečnim proizvodima. A mi ljudi, imamo prirodno u tankom crevu, jedan poseban enzim „ laktazu“ koji učestvuje u procesu varenja i razlaganja laktoze. Uz pomoć ovog enzima, laktoza se lako razlaže i sve hranljive materije…
medicover-white-transparent-thumb

Mreža laboratorija

Beo-lab, Synevo, the associated logo and all associated Beo-lab marks are the registered trademarks of Beo-lab Laboratorije. All third party marks — ® and ™ — are the property of their respective owners. © 2000-2015 Beo-lab Laboratorije. All rights reserved.