Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888

Lupus antikoagulans

Šifra HE32 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 7 radnih dana
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Lupus antikoagulans je test koji služi za detekciju antitela koja povećavaju rizik od dobijanja tromba.Određuje osobama koji su imale jednu ili višestruku trombozu, osobama koje imaju produženo parcijalno trombinsko vreme kao i osobama ženskog pola koje su imale višestruke pobačaje.

1,320.00din

Vađenje krvi
Hematologija logo Beo-lab

Šta je Lupus antikoagulans?

Lupus antikoagulans je test koji služi za detekciju antitela koja povećavaju rizik od dobijanja tromba.

 

Zašto se određuje i kod koga ga treba određivati?

Lupus antikoagulans se koristi u dijagnostici poremećaja hemostaze koji za posledicu imaju produženo parcijalno trombinsko vreme, u dijagnostici tromboza i da se dokaže/isključi prisustvo inhibitora faktora koagulacije, a kod osoba ženskog pola u cilju otkrivanja uzroka višestrukih pobačaja u sklopu dijagnostike antifosfolipidnog sindroma, kada se određuje beta-2-glikoprotein antitela, antifosfolipidna antitela i antikardiolipinska antitela.

Lupus antikoagulans se određuje osobama koji su imale jednu ili višestruku trombozu, osobama koje imaju produženo parcijalno trombinsko vreme kao i osobama ženskog pola koje su imale višestruke pobačaje.

Lupus antikoagulans se ne koristi u dijagnostici i praćenju sistemskog eritemskog lupusa koje je hronično autoimuno obolenje, koje je poznatije kao lupus.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: citratna plazma (venska krv)
Obrtno vreme: do 7 dana

 

SAZNAJ VIŠE

 

Zašto je važna dijagnoza trombofilije kod planiranja potomstva?

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.