Pratite nas

Lupus antikoagulans

Šifra HE32 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 7 dana
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Lupus antikoagulans je test koji služi za detekciju antitela koja povećavaju rizik od dobijanja tromba.Određuje osobama koji su imale jednu ili višestruku trombozu, osobama koje imaju produženo parcijalno trombinsko vreme kao i osobama ženskog pola koje su imale višestruke pobačaje.

1,210din

Vađenje krvi

Šta je Lupus antikoagulans?

Lupus antikoagulans je test koji služi za detekciju antitela koja povećavaju rizik od dobijanja tromba.

 

Zašto se određuje i kod koga ga treba određivati?

Lupus antikoagulans se koristi u dijagnostici poremećaja hemostaze koji za posledicu imaju produženo parcijalno trombinsko vreme, u dijagnostici tromboza i da se dokaže/isključi prisustvo inhibitora faktora koagulacije, a kod osoba ženskog pola u cilju otkrivanja uzroka višestrukih pobačaja u sklopu dijagnostike antifosfolipidnog sindroma, kada se određuje beta-2-glikoprotein antitela, antifosfolipidna antitela i antikardiolipinska antitela.

Lupus antikoagulans se određuje osobama koji su imale jednu ili višestruku trombozu, osobama koje imaju produženo parcijalno trombinsko vreme kao i osobama ženskog pola koje su imale višestruke pobačaje.

Lupus antikoagulans se ne koristi u dijagnostici i praćenju sistemskog eritemskog lupusa koje je hronično autoimuno obolenje, koje je poznatije kao lupus.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: citratna plazma (venska krv)
Obrtno vreme: do 7 dana

 

SAZNAJ VIŠE

 

Zašto je važna dijagnoza trombofilije kod planiranja potomstva?

Beo-lab patronažna služba 7 dana u nedelji

Da li znate da sem željenih laboratorijskih analiza patronažnu službu možete takođe platiti onlajn kako za sebe tako i za članove svoje porodice.  Onlajn plaćanje omogućava da naši laboranti dolaze kod vas pripremljeni, što značajno skraćuje vreme zadržavanja u vašem domu.