Priprema pacijenata za izvođenje ureaza izdisajnog testa

Poštovani pacijenti,

Kako bi Vaši laboratorijski rezultati bili pouzdani neophodno je da se adekvatno pripremite i uputite u procedure pravilnog sakupljanja, čuvanja određenih vrsta uzoraka. Naša uloga je da Vam pomognemo u tome!

Pre izvođenja izdisajnog testa trebalo bi konsultovati ordinirajućeg doktora, koji bi shodno istoriji bolesti i individualnim karakteristikama, mogao modifikovati dole navedeni protokol.

  1. Pacijent NE SME ništa da jede i da pije najmanje 6h pre izvođenja testa.
    Najbolje je test izvoditi ujutru, kada pacijent ne uzima hranu u toku noći i za doručak. BEZ jutarnjeg pranja zuba! Pacijentima sa dijabetesom je dozvoljen lak obrok (npr. tost i čaj).
  2. Test se radi najmanje 4 nedelje nakon prestanka uzimanja antibiotika, odnosno 2 nedelje od prestanka uzimanja lekova za smanjenje lučenja želudačne kiseline: inhibitora protonske pumpe (Omeprol, Controloc, Lanzul, Nexium) i H2 blokatora (Ranisan, Ranital, Ranitidin, Famotidin).
  3. Pacijenti na nekoj hroničnoj terapiji svoje lekove treba da uzmu nakon testa.
  4. Izdisajni test mogu raditi trudnice i doilje.
  5. Testiranje se jedino ne preporučuje kod osoba sa delimičnom gastrektomijom, a kod osoba mlađih od 18 godina se može raditi jedino uz izričitu preporuku lekara.
    Vreme koje je potrebno provesti u laboratoriji u toku izvođenja testa je oko 30 minuta!
beolab-white-180

Ako se vratimo u istoriju i pogledamo unazad, sve značajne kompanije u svetu su krenule sitnim koracima, kombinujući viziju, upornost, strpljenje, šanse i inovacije.

Istorija razvoja Beo-lab laboratorija u tom smislu, nije izuzetak.

Vraćamo se unazad samo da bi videli koliko nas je fokus na srce Beo-Laba odveo napred.
Srce naše kompanije su pacijenti i njihove potrebe iz oblasti laboratorijske dijagnostike.

Beo-lab laboratorije, Medicover/Synevo , pripadajući logotip i sve povezane Beo-lab marke su registrovani zaštitni znakovi kompanije Beo-lab laboratorije. Sve oznake trećih strana - ® i ™ - vlasništvo su njihovih vlasnika. © 2000-2019 Beo-lab laboratorije. Sva prava zadržana