Anemije prošireni panel

4,205 RSD

Muči vas hroničan umor, osećaj slabosti i malaksalosti? Povezujete li ove tegobe sa ubrzanim životnim stilom i stresom? Ovo su su i glavni simptomi anemije i nedostatka gvožđa.

U Beo-lab laboratorijama je stručni tim medicinskih biohemičara kreirao je dva panela značajna u dijagnozi anemije, Osnovni panel za anemiju i Prošireni panel za anemiju.

 Prošireni panel za anemiju obuhvata:

  • Kompletnu krvnu sliku
  • Gvožđe
  • Transferin
  • Feritin
  • Folate
  • Vitamin B12.

TIBC i UIBC su parametri koji služe za procenu količine gvožđa koje se transportuje kroz krv.

TIBC= UIBC+ serumsko gvožđe. Serumsko gvožđe je nivo gvožđa koje cirkuliše u krvi vezano upravo za transferin. Ovo je osnovni razlog zašto se paramrtri UIBC i TIBC ne određuju pojedinačno u okviru proširenog panela za anemiju,već isključivo transferin.

Uzorkovanje:

Za uzorkovanje potreban je uzorak venske krvi, a za pouzdane i tačne rezultate analiza neophodna je pravilna priprema.

Krv se uzorkuje u jutarnjim satima nakon 10 -12 h gladovanja. Trebalo bi izbegavati intenzivnu fizičku aktivnost pre uzorkovanja krvi jer ona povećava nivo feritina u krvi.

Alkohol, radioaktivna sredstva, hrana bogata gvožđem neposredno pred vađenje krvi takođe mogu biti uzrok povišenog nivoa određenih parametara.

Uzorkovanje bi trebalo izbegavati i u periodu kada pacijent ima neki inflamatorni proces kao i kada je pacijent na terapiji prepartima gvožđa, jer to sve utiče na dobijanje preciznih i pouzdanih rezultata analiza.

Za više informacija oko pripreme za uzorkovanje krvi pročitajte uputstvo „Priprema pacijenta za uzimanje uzorka krvi“

Paneli za anemiju su vam dostupni u svim Beo-lab laboratorijama širom Srbije.

Rezultati analiza su gotovi u okviru istog dana.

Predlažemo vam da pročitate tekst Anemija – simptomi, uzroci i dijagnostika“.

Kao i više o feritinu u tekstu Feritin – važan u dijagnostici anemije uzrokovane nedostatkom gvožđa“.

Paneli za anemiju su vam dostupni u svim Beo-lab laboratorijama širom Srbije. Rezultati analiza su gotovi u okviru istog dana. Zakazivanje nije potrebno.

beolab-white-180

Ako se vratimo u istoriju i pogledamo unazad, sve značajne kompanije u svetu su krenule sitnim koracima, kombinujući viziju, upornost, strpljenje, šanse i inovacije.

Istorija razvoja Beo-lab laboratorija u tom smislu, nije izuzetak.

Vraćamo se unazad samo da bi videli koliko nas je fokus na srce Beo-Laba odveo napred.
Srce naše kompanije su pacijenti i njihove potrebe iz oblasti laboratorijske dijagnostike.

Beo-lab laboratorije, Medicover/Synevo , pripadajući logotip i sve povezane Beo-lab marke su registrovani zaštitni znakovi kompanije Beo-lab laboratorije. Sve oznake trećih strana - ® i ™ - vlasništvo su njihovih vlasnika. © 2000-2019 Beo-lab laboratorije. Sva prava zadržana