Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888

Gvožđe

Šifra CH52 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 radni dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Gvožđe se korisiti kao pomoć u dijagnostici anemija ili opterećenja gvožđem (hemosideroza), kada se određuje zajedno sa ostalim markerima metabolizma gvožđa (hemoglobin, feritin, transferin, TIBC i UIBC).

165.00din

Vađenje krvi
Biohemija logo Beo-lab

Šta je gvožđe?

Gvožđe je esencijalni element koji u organizmu ima višestruke uloge, a jedna od najvažnijih je da ulazi u sastav hemoglobina koji je od suštinske važnosti za normalnu funkciju eritrocita.

Gvožđe nikada ne treba određivati pojedinačno, već zajedno sa ostalim markerima metabolizma gvožđa: feritin, hemoglobin, transferin (UIBC+TIBC za indirektnu procenu transferina)

 

Zašto se određuje i kod koga ga treba određivati?

Gvožđe se koristi kao pomoć u dijagnostici anemija ili opterećenja gvožđem (hemosideroza), kada se određuje zajedno sa ostalim markerima metabolizma gvožđa (hemoglobin, feritin, transferin, TIBC i UIBC).

Gvožđe se određuje osobama za koje se sumnja da imaju nedostatak gvožđa u organizmu (nizak hemoglobin i hematokrit) ili višak gvožđa u organizmu (hemosideroza).

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)
Obrtno vreme: 1 dan

Uzimanje uzorka se vrši isključivo ujutru posle noćnog gladovanja.

 

SAZNAJ VIŠE

Anemija – simptomi, uzroci i dijagnostika

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.