Pratite nas

Prenatalni test

Genetičke konsultacije kod NIPT-a

Laboratorijske genetičke konsultacije kod NIPT testiranja

Neinvazivnim prenatalnim testiranjem (NIPT testovima) napravljen je značajan korak u genetičkom informisanju budućih roditelja o nihovom potomstvu i pre samog rođenja.

Na pitanja:

  • O kakvom se testiranju zapravo radi?
  • Koji je od ponuđenih testova pravi izbor za vas?
  • Postoji li porodično opterećenje i da li prethodno postoji potreba da se uradi neka dodatna genetička analiza?
  • I na kraju, postoji li potreba za nekom od metoda invazivne prenatalne dijagnostike?

važno je da dobijete odgovor, pre same odluke da se uradi neki od neinvazivnih prenatalnih testova i dobije informacija o genetici vaše bebe.

Genetički konsultant Beo-Lab laboratorija za prenatalne testove i kod pripreme parova za vantelesnu oplodnju (VTO) je MSc. Milica Komnenić Radovanović.

“Na konsultovanju dobićete stručnu podršku i informaciju o svemu što vas zanima u vezi sa ovim testiranjem, kao procenu toga da li je i koji je prenatalni test pravi, tj. najbolji izbor za vas” – ističe je MSc. Milica Komnenić Radovanović.

SAZNAJ VIŠE

Šta je bitno da znam prilikom izbora prenatalnog testa?

NIPT

Upoznajte MSc Milica Komnenić Radovanović – Laboratorijski genetički konsultant za prenatalne testove i kod pripreme parova za VTO.

Milica Komnenić Radovanović, dugogodišnji član Odseka za perinatalnu i reproduktivnu endokrinologiju i genetiku- KGA KCS, deo tima „Kabineta za citogenetiku KGA KCS“, (stipendista Ministarstva za nauku i doktorant Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu).

Naša genetičarka je specijalizirala genetiku (SAS) na temu „Citogenetička analiza parova nakon neuspele asistirane feritilizacije kod ljudi“ i kroz svoj višegodišnji rad u genetičkom savetovalištu, kao i sa pacijentima koji prolaze kroz postupak VTO procedure, neko je ko može da vam pomogne u donošenju pravih odluka, u vezi sa vašim genetičkim testiranjima, kako u trudnoći, tako i van nje.

Laboratorijske genetičke konsultacije kod pripreme za VTO

U današnjem dobu, gde se sve veći broj parova različitih generacija, bori za ostvarenje potomstva, pacijenti se susreću sa velikim brojem analiza koje su im tražene, a tiču se testiranja u pripremi za vantelesnu oplodnju, koja su za pacijente veoma iscrpljujuća, kako emotivno, tako i finansijski.

Među tim analizama, postoji i određen broj genetičkih analiza, koje su od velikog značaja za uspešnost VTO procedure, kao i za samo održavanje novonastale trudnoće.

U ponudi Beo-Lab laboratorije, nalazi se veliki broj analiza koje obuhvata ova grupa, kako biohemijskih i analiza hormona, tako i različitih genetičkih testova.

Kroz naše laboratorijske genetičke konsultacije za NIPT testove i kod prirpeme za VTO, bićete u mogućnosti da se adekvatno usmerite na analize koje su vam tražene, posavetujete se o onome što vas zanima u domenu genetičkog testiranja muškog i ženskog infertiliteta i završite ovaj veliki deo pripreme za VTO proceduru u najkraćem mogućem roku.

U Beo-lab laboratoriji uz Veracity i Veragen neinvanzivne prenatalne testove, u mogućnosti ste da dobijete besplatnu uslugu konsultutacije laboratorijskog genetičara, pre i posle samog testiranja.

Zakaži genetičke konsultacije

Za više informacija i zakazivanje  laboratorijskih genetičkih konsultacija, pozovite Beo-Lab laboratorije Call centar na broj +381 11 36 22 888 ili nas kontaktirajte putem Kontakt forme .

Ukoliko Vam se sviđa članak podelite ga sa prijateljima.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Podeli na mrežama:

Najnovije objave

Preventivni paneli

Osnovni preventivni panel analiza
Osnovni preventivni panel analiza

2,785din

panel za praćenje dijabetesa
Panel za praćenje dijabetesa

2,845din

deciji panel
Dečiji panel

1,750din

Hormonski panel za žene prošireni
Hormonski panel za žene -prošireni

8,370din

Ženski panel genitalnih briseva
Ženski panel genitalnih briseva

5,480din

Genitalni bris

Pošaljite poruku

Poruči analize onlajn

Samo u Beo-lab laboratorijama laboratorijske analize možete poručiti onlajn.

  • Prednost pri dolasku u laboratoriju
  • Obavite konsultacije pri izboru analiza
  • Kupite testove svojim članovima porodice