Call Centar: +381 11 3622888

Genetičke konsultacije kod NIPT-a

Laboratorijske genetičke konsultacije kod NIPT testiranja

Neinvazivnim prenatalnim testiranjem (NIPT testovima) napravljen je značajan korak u genetičkom informisanju budućih roditelja o nihovom potomstvu i pre samog rođenja.

Na pitanja:

  • O kakvom se testiranju zapravo radi?
  • Koji je od ponuđenih testova pravi izbor za vas?
  • Postoji li porodično opterećenje i da li prethodno postoji potreba da se uradi neka dodatna genetička analiza?
  • I na kraju, postoji li potreba za nekom od metoda invazivne prenatalne dijagnostike?

važno je da dobijete odgovor, pre same odluke da se uradi neki od neinvazivnih prenatalnih testova i dobije informacija o genetici vaše bebe.

Genetički konsultant Beo-Lab laboratorija za prenatalne testove i kod pripreme parova za vantelesnu oplodnju (VTO) je MSc. Milica Komnenić Radovanović.

“Na konsultovanju dobićete stručnu podršku i informaciju o svemu što vas zanima u vezi sa ovim testiranjem, kao procenu toga da li je i koji je prenatalni test pravi, tj. najbolji izbor za vas” – ističe je MSc. Milica Komnenić Radovanović.

SAZNAJ VIŠE

Šta je bitno da znam prilikom izbora prenatalnog testa?

NIPT

Upoznajte MSc Milica Komnenić Radovanović – Laboratorijski genetički konsultant za prenatalne testove i kod pripreme parova za VTO.

Milica Komnenić Radovanović, dugogodišnji član Odseka za perinatalnu i reproduktivnu endokrinologiju i genetiku- KGA KCS, deo tima „Kabineta za citogenetiku KGA KCS“, (stipendista Ministarstva za nauku i doktorant Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu).

Naša genetičarka je specijalizirala genetiku (SAS) na temu „Citogenetička analiza parova nakon neuspele asistirane feritilizacije kod ljudi“ i kroz svoj višegodišnji rad u genetičkom savetovalištu, kao i sa pacijentima koji prolaze kroz postupak VTO procedure, neko je ko može da vam pomogne u donošenju pravih odluka, u vezi sa vašim genetičkim testiranjima, kako u trudnoći, tako i van nje.

Laboratorijske genetičke konsultacije kod pripreme za VTO

U današnjem dobu, gde se sve veći broj parova različitih generacija, bori za ostvarenje potomstva, pacijenti se susreću sa velikim brojem analiza koje su im tražene, a tiču se testiranja u pripremi za vantelesnu oplodnju, koja su za pacijente veoma iscrpljujuća, kako emotivno, tako i finansijski.

Među tim analizama, postoji i određen broj genetičkih analiza, koje su od velikog značaja za uspešnost VTO procedure, kao i za samo održavanje novonastale trudnoće.

U ponudi Beo-Lab laboratorije, nalazi se veliki broj analiza koje obuhvata ova grupa, kako biohemijskih i analiza hormona, tako i različitih genetičkih testova.

Kroz naše laboratorijske genetičke konsultacije za NIPT testove i kod prirpeme za VTO, bićete u mogućnosti da se adekvatno usmerite na analize koje su vam tražene, posavetujete se o onome što vas zanima u domenu genetičkog testiranja muškog i ženskog infertiliteta i završite ovaj veliki deo pripreme za VTO proceduru u najkraćem mogućem roku.

U Beo-lab laboratoriji uz Veracity i Veragen neinvanzivne prenatalne testove, u mogućnosti ste da dobijete besplatnu uslugu konsultutacije laboratorijskog genetičara, pre i posle samog testiranja.

Zakaži genetičke konsultacije

Za više informacija i zakazivanje  laboratorijskih genetičkih konsultacija, pozovite Beo-Lab laboratorije Call centar na broj +381 11 36 22 888 ili nas kontaktirajte putem Kontakt forme .