Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888

Genetičke konsultacije kod NIPT-a

Laboratorijske genetičke konsultacije kod NIPT testiranja

Neinvazivnim prenatalnim testiranjem (NIPT testovima) napravljen je značajan korak u genetičkom informisanju budućih roditelja o nihovom potomstvu i pre samog rođenja.

Na pitanja:

  • O kakvom se testiranju zapravo radi?
  • Koji je od ponuđenih testova pravi izbor za vas?
  • Postoji li porodično opterećenje i da li prethodno postoji potreba da se uradi neka dodatna genetička analiza?
  • I na kraju, postoji li potreba za nekom od metoda invazivne prenatalne dijagnostike?

važno je da dobijete odgovor, pre same odluke da se uradi neki od neinvazivnih prenatalnih testova i dobije informacija o genetici vaše bebe.

Genetički konsultant Beo-Lab laboratorija za prenatalne testove i kod pripreme parova za vantelesnu oplodnju (VTO) je MSc. Milica Komnenić Radovanović.

“Na konsultovanju dobićete stručnu podršku i informaciju o svemu što vas zanima u vezi sa ovim testiranjem, kao procenu toga da li je i koji je prenatalni test pravi, tj. najbolji izbor za vas” – ističe je MSc. Milica Komnenić Radovanović.

SAZNAJ VIŠE

Šta je bitno da znam prilikom izbora prenatalnog testa?

NIPT

Upoznajte MSc Milica Komnenić Radovanović – Laboratorijski genetički konsultant za prenatalne testove i kod pripreme parova za VTO.

Milica Komnenić Radovanović, dugogodišnji član Odseka za perinatalnu i reproduktivnu endokrinologiju i genetiku- KGA KCS, deo tima „Kabineta za citogenetiku KGA KCS“, (stipendista Ministarstva za nauku i doktorant Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu).

Naša genetičarka je specijalizirala genetiku (SAS) na temu „Citogenetička analiza parova nakon neuspele asistirane feritilizacije kod ljudi“ i kroz svoj višegodišnji rad u genetičkom savetovalištu, kao i sa pacijentima koji prolaze kroz postupak VTO procedure, neko je ko može da vam pomogne u donošenju pravih odluka, u vezi sa vašim genetičkim testiranjima, kako u trudnoći, tako i van nje.

Laboratorijske genetičke konsultacije kod pripreme za VTO

U današnjem dobu, gde se sve veći broj parova različitih generacija, bori za ostvarenje potomstva, pacijenti se susreću sa velikim brojem analiza koje su im tražene, a tiču se testiranja u pripremi za vantelesnu oplodnju, koja su za pacijente veoma iscrpljujuća, kako emotivno, tako i finansijski.

Među tim analizama, postoji i određen broj genetičkih analiza, koje su od velikog značaja za uspešnost VTO procedure, kao i za samo održavanje novonastale trudnoće.

U ponudi Beo-Lab laboratorije, nalazi se veliki broj analiza koje obuhvata ova grupa, kako biohemijskih i analiza hormona, tako i različitih genetičkih testova.

Kroz naše laboratorijske genetičke konsultacije za NIPT testove i kod prirpeme za VTO, bićete u mogućnosti da se adekvatno usmerite na analize koje su vam tražene, posavetujete se o onome što vas zanima u domenu genetičkog testiranja muškog i ženskog infertiliteta i završite ovaj veliki deo pripreme za VTO proceduru u najkraćem mogućem roku.

U Beo-lab laboratoriji uz Veracity i Veragen neinvanzivne prenatalne testove, u mogućnosti ste da dobijete besplatnu uslugu konsultutacije laboratorijskog genetičara, pre i posle samog testiranja.

Zakaži genetičke konsultacije

Za više informacija i zakazivanje  laboratorijskih genetičkih konsultacija, pozovite Beo-Lab laboratorije Call centar na broj +381 11 36 22 888 ili nas kontaktirajte putem Kontakt forme .

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.