Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

VERAcity Plus – NIPT, NGS

Šifra GEN055 Kategorije ,

Kratak opis analize

VERACITY test je neinvazivni prenatalni test koji precizno meri i analizira slobodnoćelijsku fetalnu DNK u krvi majke, radi otkrivanja prisustva aneuploidija kod fetusa. Validiran je za jednoplodne i blizanačke trudnoće.

39,000.00din

Genetika NGS logo Beo-lab

Šta je VERACITY test?

VERACITY je neinvazivni prenatalni test nove generacije koji precizno meri i analizira slobodnoćelijsku fetalnu DNK u krvi majke, radi otkrivanja prisustva aneuploidija kod fetusa. Validiran je za jednoplodne i blizanačke trudnoće.

Kako se radi VERACITY test?

Laboratorijski tehničar uzima uzorak venske krvi majke koju zatim šaljemo  u našu partnersku najsavremeniju genetičku laboratoriju radi analize.

U genetičkoj laboratoriji se slobodnoćelijska DNK izdvaja iz majčine krvi i analizira našom sopstvenom, zaštićenom, analitičkom i bioinformatičkom tehnologijom nove generacije.

Rezultati se šalju vama i/ili vašem lekaru u roku od 10 radnih dana.

VERACITY PLUS test detektuje

VERACITY PLUS test detektuje prisustvo, pored svih navedenih sindroma pokrivenih VERACITY BASIC testom i ANEUPLOIDIJE POLNIH HROMOZOMA:

 • Tarnerov sindrom (Monozomija X) – Nedostatak X hromozoma (1 prema 2.000 kod ženske dece)
 • Trostruki X sindrom (Trizomija X) – Višak X hromozoma kod ženske dece (1 prema 1.000 kod ženske dece)
 • Klinefelterov sindrom (XXY) Višak X hromozoma kod muške dece (1 prema 1.000 kod muške dece)
 • Jakobsov sindrom (XYY) Višak Y hromozoma kod muške dece (1 prema 1.000 kod muške dece)
 • XXYY Sindrom. Višak X i Y hromozoma (1 prema 17.000 kod muške dece)
 • Pol bebe (prisustvo Y hromozoma – muško / odsustvo Y hromozoma – žensko)

Pogodnosti uz prenatalni test u Beo-lab laboratorijama

Ukoliko se odlučite da uradite prenatalni test u Beo-lab laboratorijama, budućim roditeljima odobravamo do 20% popusta na biohemijske i mikrobiološke analize tokom trajanja trudnoće.

Pronašla sam da se gore pomenuti pasus nalazi na sledećim linkovima:

 

 

Pogledajte video prezentaciju neinvanzivnog prenatalnog testa VERACITY – namenjenu budućim roditeljima:

Najčešće postavljana pitanja vezana za VERACITY test

 • Zašto su VERACITY testovi važni za mene?
 • Zašto bi trebalo da se odlučim za VERACITY?
 • Kako se izvodi VERACITY test ?
 • Kako se tumače rezultati VERACITY i VERAgene testa?

Zašto su VERACITY testovi važni za mene?

Neinvazivno prenatalno testiranje je važno jer pruža bezbedan i precizan način da se beba testira pre rođenja na prisustvo genetičkih poremećaja, od kojih je najčešći Daunov sindrom.

Pre uvođenja ovog revolucionarnog testiranja, opcije za otkrivanje Daunovog sindroma su bile:

Skrining metode koje kombinuju ultrazvučni pregled sa drugim laboratorijskim ispitivanjima, a koje imaju nisku preciznost (otprilike 80-95%)

Prenatalna dijagnostika visoke preciznosti koja koristi invazivne metode (amniocenteza ili biopsija horionskih čupica – horiocenteza) koje nose rizik od 0,5% za spontani pobačaj.

VERACITY je neinvazivni prenatalni test nove generacije koji ima značajno veću preciznost (>99%) i ne nosi rizik od gubitka trudnoće.

 

SAZNAJ VIŠE

Preporučujemo vam da pročitate i tekst:

Amniocenteza vs. NIPT – kako doneti ispravnu odluku?

Zašto bi trebalo da se odlučim za VERACITY test?

VERACITY je izuzetno precizan neinvazivni prenatalni test nove generacije. Može se uraditi kod svih jednoplodnih trudnoća nakon 10-te nedelje, kao i kod trudnoća začetih nekom od IVF procedura.

Visoka preciznost VERACITY testa je dokazana u nekoliko kliničkih validacionih studija koje su sprovedene na stotinama uzoraka.

U pitanju je test koji vama i vašem lekaru obezbeđuje rezultate u roku od 10 dana nakon prijema uzorka u našu laboratoriju.

VERACITY je bezbedan kako za majku, tako i za plod, jer se izvodi na uzorku koji se dobija jednostavnim vađenjem venske krvi.

Kako se izvodi test?

Za VERACITY test je potreban uzorak krvi majke. Uzorkovanje izvodi laboratorijski tehničar.

Uzorak krvi se šalje u našu partnersku laboratoriju NIPD genetics, a rezultati se upućuju vašem lekaru i vama u roku od 10 radnih dana.

Kako se tumače rezultati VERACITY i VERAgene testa?

VERACITY I VERAgene testovi su prenatalni skrining testovi koji daju informaciju o tome da li postoji povećan rizik od pojave neke genetičke anomalije kod fetusa. Svaki rezultat visokog rizika se mora potvrditi nekom od dijagnostičkih prenatalnih metoda, kao što su amniocenteza ili biopsija horionskih čupica.

Rezultati VERACITY I VERAgene testova sadrže dve važne informacije:

 1. Stepen rizika od pojave anomalije
 2. Fetalnu frakciju

Stepen rizika od pojave genetičke anomalije može se na rezultatu prikazati kao VEOMA NIZAK RIZIK (VERY LOW RISK) kada je fetus u niskom riziku da bude pogođen nekom od anomalija ili VEOMA VISOK RIZIK (VERY HIGH RISK) kada je fetus u visokom riziku da bude pogođen nekom od anomalija.

VERAcity Plus - NIPT, NGS 1

Fetalna frakcija se izražava u procentima i predstavlja količinu genetičkog materijala bebe koji je izolovan iz majčine krvi i na kome se vršio skrining na hromozomske aberacije ili monogenske bolesti. Minimalna koncentracija fetalne DNK, pri kojoj su pouzdanost i tačnost testa garantovane od strane laboratorije koja izvodi testiranje, je 3%. Drugim rečima, prihvatljiv je samo onaj rezultat testa na kome je zabeležena fetalna frakcija 3% i više.

Rezultati prenatalnog testa se šalju na mail adresu trudnice, a svaka trudnica svoje rezultate treba da prodiskutuje sa izabranim ginekologom koji će odrediti dalji tok prenatalne nege.

Imam još pitanja, kako mogu da dobijem dodatne informacije?

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas putem kontakt forme ili putem brojeva telefona call centra Beo-lab laboratorija 011/3622-888 i 011/309-66-63.

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.