Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Magnezijum

Šifra CH46 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 radni dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Magnezijum se koristi kao pomoć u dijagnostici i praćenju niza poremećaja koji utiču na balans elektrolita i koji za posledicu imaju snižen ili povećan nivo magnezijuma.

185.00din

Vađenje krvi
Biohemija logo Beo-lab

Šta je Magnezijum?

Magnezijum je esencijalni element koji u organizmu ima višestruke uloge. Magnezijum je esencijalan za produkciju energije u ćelijama, za normalnu funkciju kostiju, nerava i mišića.

 

Zašto se određuje i kod koga ga treba određivati?

Laboratorijsko određivanje nivoa magnezijuma se radi kao pomoć u dijagnostici i praćenju niza poremećaja koji utiču na balans elektrolita i koji za posledicu imaju snižen ili povećan nivo magnezijuma.

Magnezijum se određuje osobama koje imaju simptome niskog ili visokog nivoa magnezijuma u krvi (srčane aritmije, slabost, iritabilnost), osobama koje imaju poremećen nivo kalcijuma ili kalijuma, kao i osobama koje primaju magnezijum-sulfat da se prati uspešnost terapije (naročito kod trudnica u preeklampsiji).

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak za analizu

Uzorak: serum (venska krv), 24h urin

Obrtno vreme: 1 dan

Uzimanje uzorka se vrši najčešće ujutru posle noćnog gladovanja.

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.