Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888
Pratite nas

Neorganski Fosfat

Šifra CH38 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 radni dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Neorganski fosfati se koriste za postavljanje dijagnoze i za praćenje niza oboljenja uključujući oboljenja kostiju, bubrega i paraštitne žlezde koji dovode do sniženog ili povećanog nivoa neorganskog fosfata.

155.00din

Vađenje krvi
Biohemija logo Beo-lab

Šta su neorganski fosfati?

Neorganski fosfati su esencijalni za rast kostiju, funkcionisanje nerava i mišića, produkciju energije u ćelijama i regulaciju acido-baznog statusa.

 

Zašto se određuje i kod koga se trebaju određivati?

Neorganski fosfati se koriste za postavljanje dijagnoze i za praćenje niza oboljenja uključujući oboljenja kostiju, bubrega i paraštitne žlezde koji dovode do sniženog ili povećanog nivoa neorganskog fosfata.

Neorganski fosfati se određuju osobama koje imaju potvrđeno oboljenje ili kod kojih se sumnja na oboljenje kostiju (uključujući osteoporozu i osteomalaciju), bubrega i paraštitine žlezde, osobama obolelih od malignih oboljenja, kao i periodično osobama koje uzimaju suplemente kalcijuma ili fosfata da se prati uspešnost terapije kad se određuje zajedno sa vitaminom D, PTH i kalcijumom.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv), 24h urin
Obrtno vreme: 1 dan

Uzimanje uzorka se vrši najčešće ujutru posle noćnog gladovanja.

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.