Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Antitela na beta2-glikoprotein IgG

Šifra IM310 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 2 radna dana
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Beta 2-glikoprotein antitela IgG i igM se određuje kod osoba koji su iskusile jednu ili višestruku trombozu i kod osoba ženskog pola žena koje su imale višestruke pobačaje i/ili komplikacije u trudnoći (naročito u 2. I 3. trimestru).

1,710.00din

Vađenje krvi
Imunohemija - Eliza logo Beo-lab

Šta su Beta-2 glikoprotein antitela?

Beta-2 glikoprotein antitela IgM i IgG su auto-antitela. Auto-antitela su antitela koja greškom reaguju sa sopstvenim tkivom ili organom pojedinca.

Kad organizam prestane da razlikuje strane od sopstvenih antigena, nastaju autoantitela koja reaguju sa sopstvenim ćelijama, tkivima ili organima, što za posledicu može da ima zapaljenje i/ili dusfunkciju organa ili sistema organa, što dovodi do nastanka oboljenja poznatih kao autoimuna oboljenja.

Organizam može da produkuje jedno ili više autoantitela.

 

Zašto se određuju i kod koga ih treba određivati?

Beta 2 glikoprotein antitela IgG se koriste kao pomoć u otkrivanju uzroka višestrukih pobačaja i komplikacija u trudnoći kod osoba ženskog pola i kao pomoć u dijagnostici tromboza, kad se određuje zajedno sa parametrima stečenih trombofilija (APCR, protein C, protein S, lupus antikoagulans, antitrombin, PAI, antifosfolipidna antitela i antikardiolipinska antitela).

Beta 2 glikoprotein antitela se određuje kod osoba koji su iskusile jednu ili višestruku trombozu i kod osoba ženskog pola žena koje su imale višestruke pobačaje i/ili komplikacije u trudnoći (naročito u 2. I 3. trimestru).

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)

Obrtno vreme: 2 dana

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka.

 

SAZNAJ VIŠE

TROMBOFILIJE – faktori, urođene trombofilije i genetičke analize

 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.