Pratite nas

Anti Jo-1 Antitela

Šifra IM61 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 2 dana
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Anti Jo-1 antitela se određuju osobama kod kojih se sumnja da imaju simptome nekih od autoimunih oboljenja, naročito miozitis, polimiozitis ili dermatomiozitis.

1,410din

Vađenje krvi

Šta su Anti Jo-1  antitela?

Anti Jo-1 Antitela su auto-antitela. Auto-antitela su antitela koja greškom reaguju sa sopstvenim tkivom ili organom pojedinca.

Kad organizam prestane da razlikuje strane od sopatvenih antigena, nastaju autoantitela koja reaguju sa sopstvenim ćelijama, tkivima ili organima, što za posledicu može da ima zapaljenje i/ili dusfunkciju organa ili sistema organa, što dovodi do nastanka oboljenja poznatih kao autoimuna oboljenja.

Organizam može da produkuje jedno ili više autoantitela.

 

Zašto se određuju i kod koga ih treba određivati

Anti Jo-1 antitela se koriste u djagnostici i praćenju nekih autoimunih oboljenja, naročito miozitisa, polimiozitisa i dermatomiozitisa.

Anti Jo-1 antitela se određuju osobama kod kojih se sumnja da imaju simptome nekih od autoimunih oboljenja, naročito miozitis, polimiozitis ili dermatomiozitis.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)
Obrtno vreme: 2 dana

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka.

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.