Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

SARS CoV-2 Ag (antigen), brzi test

Šifra MISR205 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 sat
Uzorkovanje: Nazofaringealni bris uzorkovanje

Kratak opis analize

Brzi antigen test se koristi u dijagnostici COVID-19. Antigen je deo proteina jezgra koronavirusa, koji čine 90% ukupnih proteina koje proizvodi virus u toku svog razmnožavanja, na sluzokoži disajnih organa. Detekcija antigena ukazuje da je virus trenutno prisutan u organizmu.

1,850.00din

Nazofaringealni bris uzorkovanje
Mikrobiologija logo Beo-lab

Šta je SARS-CoV-2 antigen?

Antigen je deo proteina jezgra koronavirusa  koji čini 90% ukupnih proteina  virus u toku svog razmnožavanja, na sluzokoži disajnih organa.

Dijagnostički testovi za detekciju SARS-CoV-2 antigena su napravljeni tako da direktno detektuju upravo proteine jezgra virusa, koji se nalazi na sluzokoži disajnih organa.

Kad god je moguće, pozitivan rezultat antigen testa na COVID-19 treba potvrditi PCR testom, koji predstavlja zlatni standard u dijagnostici infekcije izazvane novim koronavirusom.

Takođe, i pozitivan test na antigen se može koristiti za dijagnozu SARS-COV-2 infekcije.

NAPOMENA: U Srbiji PCR testovi na novi koronavirus rade se isključivo u državnim referentnim laboratorijama.

Brzi antigen test u Beo-lab laboratorijama

Brzi antigen test za detekciju SARS-CoV-2 radi se metodom imunohromatografije na test tračici i izvodi ga i očitava stručna osoba, prema uputstvu proizvođača.

Brzi antigenski test koji se radi u Beo-labu je preporučila SZO.

Beo-lab laboratorija je jedina laboratorija u Srbiji koja ima akreditovan „Brzi antigen test“,  u sklopu ATS sertifikata o akreditaciji. Sertifikat ATS-a za brzi antigen test na COVID-19 je dokaz kompetentnosti i kvaliteta metode testiranja, koju primenjujemo u našoj Centralnoj Beo-lab laboratoriji.

Akreditaciono telo Srbije (ATS), kao vodeća institucija sistema infrastrukture kvaliteta u Republici Srbiji, doprinosi obezbeđivanju kvaliteta i bezbednosti proizvoda i usluga u našoj zemlji i inostranstvu.

Brzi antigenski test na COVID-19 koji se izvodi u Beo-lab laboratoriji zadovoljava sve kriterijume i zahteve postavljene od strane ATS-a, što potvrđuje visoku pouzdanost i tačnost našeg metoda testiranja.

Uzorak: bris iz nazofarinksa (nosnog dela ždrela). Uzorkovanje se naplaćuje 150 dinara.

Vreme izdavanja rezultata: 1 sat

Posebna priprema nije potrebna. Zakazivanje  testa nije potrebno. Test se radi samo u određenim Beo-lab laborarorijama u Beogradu! Pogledaj niže lokacije i vreme uzorkovanja. 

Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code.

Skeniranjem QR coda omogućeno vam je da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja.  Postoji opcija prikazivanja rezultata testa i na engleskom jeziku.

Dvojezično izdavanje rezultata antigenskog testa za potrebe putovanja u inostranstvo

U Beo-lab laboratoriji, rezultat antigen testa možete dobiti na srpskom i na engleskom jeziku, ukoliko vam je dvojezični rezultat testa potreban radi putovanja u inostanstvo.

Prilikom dolaska na testiranje, naglasite kolegama na prijemu da vam je potreban dvojezičan rezultat antigenskog testa. Ukoliko antigenski test poručite putem E-laboratorije, možete nam u polju za napomenu napisati ako vam je test potreban radi putovanja.

Obzirom da je veliki broj zemalja uveo ograničenja u pogledu ulaska i boravka stranih državljana zbog pandemije korona virusa, kao i da  se ti uslovi menjaju na dnevnoj bazi, molimo vas da se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Covid-19 – услови за путовање | Министарство спољних послова (mfa.gov.rs) detaljno informišete o uslovima i vrsti testa koji je potreban za ulazak u određenu zemlju.

Svaka država ima svoje kriterijume za vrstu testova koje prihvata za prelazak granice, tako da bi najbolje bilo da se unapred informišete da li se (dvojezični) rezultati antigenskih testova dostupnih u Beo-lab laboratoriji prihvataju u zemlji ili zemljama u koje putujete.

Na dvojezičnom rezultatu (bilingual) testa će biti upisano vaše ime i prezime, datum rođenja, datum i vreme uzorkovanja brisa, kao i sve specifičnosti testa:

  • Naziv proizvođača testa
  • Senzitivnost i specifičnost
  • Informacija da li je rezultat pozitivan ili negativan
  • Ime i prezime mikrobiologa koji je verifikovao rezultat

 

Poručite Brzi antigen test putem e-laboratorije ili dođite direktno u neku od laboratorija u Beogradu koje vrše uzorkovanje!

ANTIGEN UPITNIK

Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja. E

Obzirom na veliki broj korisnika koji su zainteresovani za ovaj test, ljubazno vas molimo da dođete na uzorkovanje bar 20 minuta pre kraja zvaničnog radnog vremena. Hvala vam na razumevanju!

 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via e-labs or come directly to the laboratory!

Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

Check the locations in Belgrade where antigen testing is available.

Tumačenje rezultata brzog antigen COVID-19 testa

Detekcija antigena ukazuje da je virus trenutno prisutan u organizmu. Radi se o testu čiji se rezultat izražava kvalitativno, kao pozitivan tj. negativan.

U zavisnosti od kliničke slike i simptomatologije, lekar može dodatno zahtevati PCR test da bi potvrdio rezultat dobijen analizom SARS-CoV-2 antigena.

Za više informacija o COVID-19 testovima budite slobodni da nas kontaktirate i na mail: office@beo-lab.rs

 

 

SAZNAJ VIŠE

Test antigena u dijagnozi COVID-19 infekcije

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.