Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

SARS-CoV-2 IgM (Covid19 IgM antitela)

Šifra IMSR59 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 radni dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

IgM antitela, koja su pokazatelj sveže virusne infekcije, javljaju se neposredno pre, za vreme, ili posle pojave prvih simptoma bolesti, u zavisnosti od vremena trajanja inkubacije.

3,000.00din

Vađenje krvi
Biohemija logo Beo-lab

Covid19 IgM antitela

U pitanju je napredni, potpuno automatizovani serološki test novije generacije.

IgM antitela, koja su pokazatelj sveže virusne infekcije, javljaju se neposredno pre, za vreme, ili posle pojave prvih simptoma bolesti, u zavisnosti od vremena trajanja inkubacije.

Ukoliko je rezultat testa povišena vrednost SARS-CoV-2 IgM antitela, to može ukazivati na trenutnu ili nedavno preležanu infekciju i u tom slučaju neophodno je obratiti se lekaru u cilju utvrđivanja definitivne dijagnoze.

IgM antitela svoj najviši nivo u serumu postižu nedelju dana nakon pojave prvih simptoma bolesti, a zatim opadaju, tako da se u trećoj nedelji od početka bolesti, uglavnom, ne mogu naći u serumu.

Važno je imati u vidu da serološko testiranje lgM antitela ne služi za postavljanje konačne dijagnoze infekcije virusom SARS -CoV-2.

Zlatni standard za utvrđivanje akutne infekcije novim koronavirusom je PCR test, koji možete uraditi isključivo u državnim referentnim laboratorijama.

Uzorak: Venska krv (serum)

Vreme izdavanja rezultata: 1 dan

Priprema za uzorkovanje: Testiranje ne zahteva nikakvu posebnu pripremu.

 

NAPOMENE

Osoblje na prijemu ne tumači rezultate testa. Ukoliko Vam je potrebno objašnjenje dobijenog rezultata testa, obavljenog u našoj laboratoriji, na usluzi Vam je naš dežurni biohemičar ili mikrobiolog koji će Vam verifikovati rezultat, dati objašnjenje i savet.

Ukoliko Vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo Vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije vezano za navedene serološke testove, budite slobodni da nam pišete na office@beo-lab.rs

 

SAZNAJ VIŠE

Preporučujemo vam da pročitate i tekst: Koju informaciju pruža serološki test na SARS-CoV-2?

Koju informaciju pruža serološki test na SARS-CoV-2?

 

 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.