Pratite nas

SARS-CoV-2 IgM (Covid19 IgM antitela)

Šifra IMSR59 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

IgM antitela, koja su pokazatelj sveže virusne infekcije, javljaju se neposredno pre, za vreme, ili posle pojave prvih simptoma bolesti, u zavisnosti od vremena trajanja inkubacije.

3,000din

Vađenje krvi

Covid19 IgM antitela

U pitanju je napredni, potpuno automatizovani serološki test novije generacije.

IgM antitela, koja su pokazatelj sveže virusne infekcije, javljaju se neposredno pre, za vreme, ili posle pojave prvih simptoma bolesti, u zavisnosti od vremena trajanja inkubacije.

Ukoliko je rezultat testa povišena vrednost SARS-CoV-2 IgM antitela, to može ukazivati na trenutnu ili nedavno preležanu infekciju i u tom slučaju neophodno je obratiti se lekaru u cilju utvrđivanja definitivne dijagnoze.

IgM antitela svoj najviši nivo u serumu postižu nedelju dana nakon pojave prvih simptoma bolesti, a zatim opadaju, tako da se u trećoj nedelji od početka bolesti, uglavnom, ne mogu naći u serumu.

Važno je imati u vidu da serološko testiranje lgM antitela ne služi za postavljanje konačne dijagnoze infekcije virusom SARS -CoV-2.

Zlatni standard za utvrđivanje akutne infekcije novim koronavirusom je PCR test, koji možete uraditi isključivo u državnim referentnim laboratorijama.

Uzorak: Venska krv (serum)

Vreme izdavanja rezultata: 1 dan

Priprema za uzorkovanje i vreme uzorkovanja: U svim Beo-lab laboratorijama smo poslednji sat rada laboratorije odredili za uzorkovanje krvi za serološke testove. Proverite radno vreme vama najbliže laboratorije.

Testiranje ne zahteva nikakvu posebnu pripremu.

 

NAPOMENE

Osoblje na prijemu ne tumači rezultate testa. Ukoliko Vam je potrebno objašnjenje dobijenog rezultata testa, obavljenog u našoj laboratoriji, na usluzi Vam je naš dežurni biohemičar ili mikrobiolog koji će Vam verifikovati rezultat, dati objašnjenje i savet.

Ukoliko Vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo Vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije vezano za navedene serološke testove, budite slobodni da nam pišete na office@beo-lab.rs

 

SAZNAJ VIŠE

Preporučujemo vam da pročitate i tekst: Koju informaciju pruža serološki test na SARS-CoV-2?

Koju informaciju pruža serološki test na SARS-CoV-2?

INFO:

Sat prednosti za penzionere i trudnice – nova preventivna mera u Beo-lab laboratorijama.

Svakog dana u toku redovnog radnog vremena, u periodu od 09h-10h, u svim Beo-lab laboratorijama širom Srbije, prednost će imati penzioneri i trudnice.

Pročitajte više na:

 

Sat prednosti za penzionere i trudnice – nova preventivna mera Beo-lab laboratorije

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.