Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888

SARS-CoV-2 IgM (Covid19 IgM antitela)

Šifra IMSR59 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 radni dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

IgM antitela, koja su pokazatelj sveže virusne infekcije, javljaju se neposredno pre, za vreme, ili posle pojave prvih simptoma bolesti, u zavisnosti od vremena trajanja inkubacije.

3,000.00din

Vađenje krvi
Biohemija logo Beo-lab

Covid19 IgM antitela

U pitanju je napredni, potpuno automatizovani serološki test novije generacije.

IgM antitela, koja su pokazatelj sveže virusne infekcije, javljaju se neposredno pre, za vreme, ili posle pojave prvih simptoma bolesti, u zavisnosti od vremena trajanja inkubacije.

Ukoliko je rezultat testa povišena vrednost SARS-CoV-2 IgM antitela, to može ukazivati na trenutnu ili nedavno preležanu infekciju i u tom slučaju neophodno je obratiti se lekaru u cilju utvrđivanja definitivne dijagnoze.

IgM antitela svoj najviši nivo u serumu postižu nedelju dana nakon pojave prvih simptoma bolesti, a zatim opadaju, tako da se u trećoj nedelji od početka bolesti, uglavnom, ne mogu naći u serumu.

Važno je imati u vidu da serološko testiranje lgM antitela ne služi za postavljanje konačne dijagnoze infekcije virusom SARS -CoV-2.

Zlatni standard za utvrđivanje akutne infekcije novim koronavirusom je PCR test, koji možete uraditi isključivo u državnim referentnim laboratorijama.

Uzorak: Venska krv (serum)

Vreme izdavanja rezultata: 1 dan

Priprema za uzorkovanje: Testiranje ne zahteva nikakvu posebnu pripremu.

 

NAPOMENE

Osoblje na prijemu ne tumači rezultate testa. Ukoliko Vam je potrebno objašnjenje dobijenog rezultata testa, obavljenog u našoj laboratoriji, na usluzi Vam je naš dežurni biohemičar ili mikrobiolog koji će Vam verifikovati rezultat, dati objašnjenje i savet.

Ukoliko Vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo Vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije vezano za navedene serološke testove, budite slobodni da nam pišete na office@beo-lab.rs

 

SAZNAJ VIŠE

Preporučujemo vam da pročitate i tekst: Koju informaciju pruža serološki test na SARS-CoV-2?

Koju informaciju pruža serološki test na SARS-CoV-2?

 

 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.