Call Centar:  011 36 22 888
office@beo-lab.rs
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888
Pratite nas

SARS-CoV-2 IgG antitela na Spajk protein ("spike" protein)

Šifra IMSR66 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Povera uspešnosti sprovedene imunizacije osoba vakcinisanih protiv SARS-CoV-2, nakon 2-4 nedelje od primanja druge doze vakcine, kao i  praćenje stepena imunizacije nakon prirodno preležane bolesti (najmanje mesec dana od pojave prvih simptoma bolesti).

 

2,200din

Vađenje krvi
Biohemija logo Beo-lab

Zašto se određuju IgG antitela na Spajk protein?

Test se preporučuje za proveru imunološkog statusa osoba (potvrda uspešnosti imunizacije) koje su vakcinisane bilo kojom vrstom vakcine protiv SARS-CoV-2, kao i kod osoba koje su preležale COVID-19.
U pitanju je kvantitativni test, što znači da se rezultat može koristiti za praćenje stepena imunizacije nastale bilo priprodnim ili vakcinom indukovanim odgovorom.

Rezultat >50 AU/ml govori u prilog tome da je stvorena određena količina antitela, te da postoji određeni nivo imuniteta.

Koja je razlika između serološkog testa na igG antitela i testa IgG antitela na spajk protein?

Razlika između serološkog testa na IgG antitela i novog IgG testa na spajk protein je u tipu antitela.

Serološki test na igG antitela meri antitela na nukleokapsid virusa, koja najbrže nastaju, ali, najbrže i nestaju iz cirkulacije. Ova antitela su preporučena da se provere kod osoba koje su preležale kovid-19 , najmanje mesec dana od pojave simptoma, a najviše 6 meseci od pojave istih.

Važna napomena: Serološki test na IgG antitela nije pogodan za praćenje antitela kod vakcinisanih osoba!

SARS-CoV-2 IgG antitela na Spajk protein nastaju nešto kasnije, ali duže opstaju, pa se preporučuju za praćenje stepena imunizacije nakon druge doze vakcine (najmanje 2 nedelje od imunizacije).
Takodje se preporučuje i za praćenje stepena imunizacije nakon prirodno preležane bolesti (najmanje mesec dana od pojave prvih simptoma bolesti).

Napomena: Test SARS-CoV-2 IgG antitela na Spajk protein se ne korisitit za postavljane dijagnoze COVID-19!

Priprema za analizu

Uzorak: Venska krv
Obrtno vreme: 1 dan

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka.

Napomene:
Test vam je dostupan u svim Beo-lab laboratorijama širom Srbije. Zakazivanje za testiranje nije potrebno.

Da bi se procenila uspešnost sprovedene imunizacije određivanjem IgG antitela na Spajk protein, preporuka je da se sačeka 2 nedelje.
Prema podacima kojima raspolažemo, nekada je potrebno da prođe i 3-4 nedelje od momenta primanja druge doze vakcine za proveru uspešnosti stepena imunizacije.

Jedini akreditovan test SARS-CoV-2 IgG antitela na Spajk protein

Beo-lab laboratorija je jedina laboratorija u Srbiji koja je dobila akreditaciju za test SARS COV-2 IgG antitela na spajk protein. Akreditacija je potvrda kvaliteta i ispunjavanja najviših standarda testa naše Centralne Beo-lab laboratorije koja je na adresi Resavska 60 u Beogradu.

Akreditaciono telo Srbije (ATS), kao vodeća institucija sistema infrastrukture kvaliteta u Republici Srbiji, doprinosi obezbeđivanju kvaliteta i bezbednosti proizvoda i usluga u našoj zemlji i inostranstvu.

Test SARS COV-2 IgG antitela na spajk protein koji se izvodi u Beo-lab laboratorijama zadovoljava sve kriterijume i zahteve postavljene od strane ATS-a, što potvrđuje pouzdanost i tačnost našeg testa.

Za dodatne informacije, pišite nam na: e-laboratorija@beo-lab.rs

SAZNAJ VIŠE

Test SARS-CoV-2 IgG antitela na Spajk protein – procena uspešnosti imunizacije

 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.