Pratite nas

Antitela na TSH receptore

Šifra IM67 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Antitela na TSH receptore Antitela se određuje osobama koje imaju znakove i simptome hipertireoidizma, osobama koje imaju dijagnostifikovan autoimuni hipertireoidizam da se prati odgovor na terapiju uključujući i povratak bolesti, kao i trudnicama sa istorijom tiroidnih bolesti u trećem trimestru (kako bi se ).

1,860din

Vađenje krvi

Šta su Antitela na TSH receptore?

Autoimuni hipertireoidizam ili Gravesova bolest je obolenje kod koga antitela na TSH receptore stimulišu nekontrolisano oslobađanje hormona štitne žlezde. Prolongirana stimulacija TSH receptora dovodi do velikog povećanja koncentracije hormona štitne zlezde ili tireotoksikoze, pri čemu se razvijaju znakovi simptomi Gravesove bolesti.

 

Zašto se određuje i kod koga ge treba određivati?

Antitela na TSH receptore se koriste kao pomoć u dijagnostici autoimunih obolenja štitne žlijezde (kada se određuja zajedno sa anti-TPO i antitela na TSH receptore), za praćenje terapijskog odgovora autoimunih obolenja štitne žlijezde kao i razlikovanju autoimunih od neautoimunih obolenja štitne žlijezde.

Ovim test se određuje osobama koje imaju znakove i simptome hipertireoidizma, osobama koje imaju dijagnostifikovan autoimuni hipertireoidizam da se prati odgovor na terapiju uključujući i povratak bolesti, kao i trudnicama sa istorijom tiroidnih bolesti u trećem trimestru (kako bi se ).

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)
Obrtno vreme: 1 dan

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka

SAZNAJ VIŠE

Štitna žlezda – hormoni štitne žlezde utiču na rad svih ćelija

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.