Call Centar: +381 11 3622888

Antitela na TSH receptore

Šifra IM67 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 radni dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Antitela na TSH receptore Antitela se određuje osobama koje imaju znakove i simptome hipertireoidizma, osobama koje imaju dijagnostifikovan autoimuni hipertireoidizam da se prati odgovor na terapiju uključujući i povratak bolesti, kao i trudnicama sa istorijom tiroidnih bolesti u trećem trimestru (kako bi se ).

1,990.00din

Vađenje krvi
Imunohemija logo Beo-lab

Šta su Antitela na TSH receptore?

Autoimuni hipertireoidizam ili Gravesova bolest je obolenje kod koga antitela na TSH receptore stimulišu nekontrolisano oslobađanje hormona štitne žlezde. Prolongirana stimulacija TSH receptora dovodi do velikog povećanja koncentracije hormona štitne zlezde ili tireotoksikoze, pri čemu se razvijaju znakovi simptomi Gravesove bolesti.

 

Zašto se određuje i kod koga ge treba određivati?

Antitela na TSH receptore se koriste kao pomoć u dijagnostici autoimunih obolenja štitne žlijezde (kada se određuja zajedno sa anti-TPO i antitela na TSH receptore), za praćenje terapijskog odgovora autoimunih obolenja štitne žlijezde kao i razlikovanju autoimunih od neautoimunih obolenja štitne žlijezde.

Ovim test se određuje osobama koje imaju znakove i simptome hipertireoidizma, osobama koje imaju dijagnostifikovan autoimuni hipertireoidizam da se prati odgovor na terapiju uključujući i povratak bolesti, kao i trudnicama sa istorijom tiroidnih bolesti u trećem trimestru (kako bi se ).

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)

Obrtno vreme: 1 dan

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka

SAZNAJ VIŠE

Štitna žlezda – hormoni štitne žlezde utiču na rad svih ćelija

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.