Nutrigenetika-novi genetički test u Beo-lab laboratorijama

NUTRIGENETIKA – NOVI GENETIČKI TEST U BEO-LAB LABORATORIJAMA:

Šta proučava nutirgenetika ?
Nutrigenetika je nauka koja proučava povezanost između gena i ishrane. Genetičkim testiranjem moguće je otkriti koji način ishrane najviše odgovara Vašem organizmu, koji tip vežbanja i rekreacije je najefikasniji za Vas, kao i postoji li predispozicija za razvoj nekog oboljenja. Poznavanje sopstvenih gena može biti od pomoći u prevenciji različitih bolesti, kreiranju zdravijeg stila života, režima ishrane i generalno, boljem poznavanju sopstvenog organizma i njegovih potreba.
Naučne studije su pokazale da se dijetom zasnovanom na genotipu postižu veći, efikasniji i dugotrajniji rezultati u procesu gubitka telesne mase, nego ukoliko se dijeta sprovodi nezavisno od naslednih predispozicija. U zavisnosti od rezultata predlaže se i način ishrane koji odgovara Vašem genetskom profilu. Nutrigenetička analiza pruža potpuno personalizovan program gubitka telesne mase, kreiran od strane stručnjaka, poptpuno prilagođen Vašem genotipu. Analizom gena moguće je, takođe, otkriti i postoji li predispozicija za razvoj neke bolesti, koja Vam ishrana odgovara, kao i na koji način biste trebali vežbati. Genetičkom analizom moguće je utvrditi i koje su Vaše individualne potrebe za unosom vitamina, minerala i hranljivih materija.
Pravovremenim prepoznavanjem rizika, a potom i odgovarajućom ishranom i načinom života možemo usporiti starenje organizma i sprečiti brojne nasledne bolesti poput gojaznosti, osteoporoze, tromboze, kardiovaskularnih oboljenja…
Kome se preporučuje nutrigenetičko testiranje?
• Osobama koje žele da započnu neki vid dijete u cilju smanjenja telesne mase
• Osobama koje žele da zadrže svoju željenu telesnu masu
• Osobama koje žele da se posvete nekoj fizičkoj aktivnosti, kako bi se utvrdilo koji tip sporta odgovara njihovom organizmu
Koji genetički testovi se sprovode u Beo-Labu?
U Beo-lab genetičkoj laboratoriji analiziramo pet različitih varijanti četiri ključna gena uključena u regulaciju balansa energije u organizmu kroz metabolizam masti i šećera (ADRB2: Arg16Gly, Gln27Glu; ADRB3: Trp64Arg; FABP2: Thr55Ala; PPARG: Pro12Ala). Njhovom kombinacijom identifikujemo čak 243 moguća genotipa.
Brinite o Vašem zdravlju !
Vaše Beo-lab laboratorije

medicover-white-transparent-thumb

Mreža laboratorija

Beo-lab, Synevo, the associated logo and all associated Beo-lab marks are the registered trademarks of Beo-lab Laboratorije. All third party marks — ® and ™ — are the property of their respective owners. © 2000-2015 Beo-lab Laboratorije. All rights reserved.