Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888

Nutrigenetika

Šifra GEN082 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 15 radnih dana

Kratak opis analize

Nutrigenetika je  pomoć u izboru prave i efikasne dijete, izbora režima ishrane i vežbanja, prilagođeni vašim individualnim potrebama.

15,000.00din

Genetika PCR logo Beo-lab

Šta je Nutrigenetika?

Nutrigenetika proučava povezanost između gena i ishrane.

Genetičkim testiranjem moguće je otkriti koji način ishrane najviše odgovara vašem organizmu – ishrana prema genotipu, koji tip vežbanja i rekreacije je najefikasniji za vas.

Poznavanje sopstvenih gena i genetskih predispozicija je od pomoći u prevenciji različitih bolesti, kreiranju zdravijeg stila života, režima ishrane i generalno boljem poznavanju sopstvenog organizma i njegovih potreba.

Naučne studije su pokazale da se dijetom zasnovanom na genotipu postižu veći, efikasniji i dugotrajniji rezultati u procesu gubitka telesne mase, nego ukoliko se dijeta sprovodi prema slobodno izabranom, nasumičnom ili sveopšte popularnom režimu ishrane.

Kome se preporučuje Nutrigenetički test?

• Osobama koje žele da započnu neki vid dijete u cilju smanjenja i održavanja telesne mase;

• Osobama koje žele da zadrže svoju postojeću telesnu masu;

• Osobama koje žele da se posvete nekoj fizičkoj aktivnosti, kako bi se utvrdilo koji tip sporta odgovara njihovom organizmu;

• Svima koji žele da prilagođenom, individualnom ishranom i životnim stilom dostignu i očuvaju, optimalno zdravlje i vitalnost.

Prednosti Nutigenetičkog testa u Beo-lab laboratorijama

U našoj laboratoriji testiramo pet različitih genetičkih varijanti, u četiri ključna gena uključena u regulisanje balansa energije u organizmu, kroz metabolizam masti i šećera.Njhovom kombinacijom identifikujemo čak 243 moguća genotipa.

U zavisnosti od rezultata testa, predlaže se način ishrane koji odgovara vašem genetskom profilu.

Test se obavlja jednostavnim uzorkovanjem krvi iz vene, a može se raditi i iz uzorka bukalnog brisa (bris koji se uzima sa unutrašnje strane obraza).

Priprema za analizu: Za ovaj test nije potrebna posebna priprema i možete ga uraditi bilo kada u toku dana.

Rezultate testa vam dostavljamo na željenu e-mail adresu ili putem aplikacije web rezultati roku od 7 radnih dana.

 

SAZNAJ VIŠE

Više o Nutrigenetici pročitajte u članku:

Nutrigenetika – povezanost između gena i ishrane

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.