Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.
nutrigenetika

Nutrigenetika – povezanost između gena i ishrane

U cilju postizanja i održavanja željene telesne težine, doneli ste odluku da započnete dijetu i da se posvetite fizičkoj aktivnosti. Međutim, postavlja se pitanje koju dijetu odabrati – mediteransku ili Etkinsonovu, paleo ili keto dijetu?

Energija vam je potrebna, ali da li da redukujete unos masti ili ugljenih hidrata? Ili je za vas najbolja dijeta sa puno proteina? Možda da se opredelite za balansiranu dijetu i da brojite kalorije, bez obzira na njihovo poreklo?

Dodatno pitanje je  da li su za vas bolje vežbe snage ili izdržljivosti?

Genetika, kao i uvek, daje odgovore na mnoga, pa i ova pitanja.  Ukoliko ste u dilemi  kakva ishrana vam najviše odgovara, koji tip fizičke aktivnosti vašem organizmu najviše prija, odgovore vam pruža NUTRIGENETIKA.

Nutrigenetika – nutrigenetički testovi, su pomoć u izboru prave i efikasne dijete, izbora režima ishrane i vežbanja, prilagođeni vašim individualnim potrebama.

Šta je Nutrigenetika?

Nutrigenetika je nauka koja proučava povezanost između gena i ishrane.

Genetičkim testiranjem moguće je otkriti koji način ishrane najviše odgovara vašem organizmu – ishrana prema genotipu, koji tip vežbanja i rekreacije je najefikasniji za vas.

Poznavanje sopstvenih gena i genetskih predispozicija je od pomoći u prevenciji različitih bolesti, kreiranju zdravijeg stila života, režima ishrane i generalno boljem poznavanju sopstvenog organizma i njegovih potreba.

Naučne studije su pokazale da se dijetom zasnovanom na genotipu postižu veći, efikasniji i dugotrajniji rezultati u procesu gubitka telesne mase, nego ukoliko se dijeta sprovodi prema slobodno izabranom, nasumičnom ili  sveopšte popularnom režimu ishrane.

Prednosti Nutigenetičkog testa u Beo-lab laboratorijama

U našoj laboratoriji testiramo pet različitih genetičkih varijanti, u četiri ključna gena uključena u regulisanje balansa energije u organizmu, kroz metabolizam masti i šećera.

Njhovom kombinacijom identifikujemo čak 243 moguća genotipa.

U zavisnosti od rezultata testa, predlaže se način ishrane koji odgovara vašem genetskom profilu.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је Nutrigenetika2-1024x506.jpg

Nutrigenetička analiza je osnova za izradu  personalizovanog programa ishrane i/ili gubitka telesne mase, potpuno prilagođen vašem genotipu,  kreiranog od strane stručnjaka.

Pravovremenim prepoznavanjem rizika, a potom i odgovarajućom ishranom i načinom života možemo usporiti starenje organizma i sprečiti brojne nasledne bolesti poput gojaznosti, osteoporoze, tromboze, kardiovaskularnih oboljenja.

Kome se preporučuje Nutrigenetički test?

  • Osobama koje žele da započnu neki vid dijete u cilju smanjenja i održavanja telesne mase;
  • Osobama koje žele da zadrže svoju postojeću telesnu masu;
  • Osobama koje žele da se posvete nekoj fizičkoj aktivnosti, kako bi se utvrdilo koji tip sporta odgovara njihovom organizmu;
  • Svima koji žele da prilagođenom, individualnom ishranom i životnim stilom dostignu i očuvaju, optimalno zdravlje i vitalnost.

Nutrigenetički test – test koji se radi jednom u životu

Test se obavlja jednostavnim uzorkovanjem krvi iz vene, a može se raditi i iz uzorka bukalnog brisa (bris koji se uzima sa unutrašnje strane obraza).

Za ovaj  test nije potrebna posebna priprema i možete ga uraditi bilo kada u toku dana.

Rezultate testa vam dostavljamo na željenu e-mail adresu ili putem aplikacije WEB rezultati u roku od 15 radnih dana.

Cena nutigenetičkog testa  je 15.000 rsd.  Uzrokovanje za test možete obaviti u svim Beo-lab laboratorijama širom Srbije.

Navedenu analizu možete poručiti online preko e-laboratorije.

Napomena: Preporuke koje ćete dobiti na osnovu rezultata Nutigenetičkog testa  Beo-lab laboratorija su savetodavnog karaktera.

INFO

Za dodatna pitanja i informacije u vezi sa Nutrigenetikom – nutrigenetičkim testom, budite slobodni da nas kontaktirate putem našeg call centra na telefon: +381 11 36 22 888 ili nam pišite na mail: e-laboratorija@beo-lab.rs

SAZNAJ VIŠE

Pročitajte iskustvo Marine Stojanović – ekonomiste iz Beograda – Nutrigenetički test – Kako sam došla do idealnog načina ishrane baš za mene.

Nutrigenetika - povezanost između gena i ishrane 1

Ukoliko Vam se sviđa članak podelite ga sa prijateljima.

Facebook
LinkedIn
Podeli na mrežama:
Facebook
LinkedIn

Najnovije objave

Preventivni paneli

Beo-lab tim odgovara na vaša pitanja

Poruči analize onlajn i ostvari popust od 10%

Samo u Beo-lab laboratorijama laboratorijske analize možete poručiti onlajn.

  • Prednost pri dolasku u laboratoriju
  • Obavite konsultacije pri izboru analiza
  • Kupite testove svojim članovima porodice