Nutrigenetika-novi genetički test u Beo-lab laboratorijama

NUTRIGENETIKA – NOVI GENETIČKI TEST U BEO-LAB LABORATORIJAMA:

Šta proučava nutirgenetika ?
Nutrigenetika je nauka koja proučava povezanost između gena i ishrane. Genetičkim testiranjem moguće je otkriti koji način ishrane najviše odgovara Vašem organizmu, koji tip vežbanja i rekreacije je najefikasniji za Vas, kao i postoji li predispozicija za razvoj nekog oboljenja. Poznavanje sopstvenih gena može biti od pomoći u prevenciji različitih bolesti, kreiranju zdravijeg stila života, režima ishrane i generalno, boljem poznavanju sopstvenog organizma i njegovih potreba.
Naučne studije su pokazale da se dijetom zasnovanom na genotipu postižu veći, efikasniji i dugotrajniji rezultati u procesu gubitka telesne mase, nego ukoliko se dijeta sprovodi nezavisno od naslednih predispozicija. U zavisnosti od rezultata predlaže se i način ishrane koji odgovara Vašem genetskom profilu. Nutrigenetička analiza pruža potpuno personalizovan program gubitka telesne mase, kreiran od strane stručnjaka, poptpuno prilagođen Vašem genotipu. Analizom gena moguće je, takođe, otkriti i postoji li predispozicija za razvoj neke bolesti, koja Vam ishrana odgovara, kao i na koji način biste trebali vežbati. Genetičkom analizom moguće je utvrditi i koje su Vaše individualne potrebe za unosom vitamina, minerala i hranljivih materija.
Pravovremenim prepoznavanjem rizika, a potom i odgovarajućom ishranom i načinom života možemo usporiti starenje organizma i sprečiti brojne nasledne bolesti poput gojaznosti, osteoporoze, tromboze, kardiovaskularnih oboljenja…
Kome se preporučuje nutrigenetičko testiranje?

 • Osobama koje žele da započnu neki vid dijete u cilju smanjenja telesne mase
 • Osobama koje žele da zadrže svoju željenu telesnu masu
 • Osobama koje žele da se posvete nekoj fizičkoj aktivnosti, kako bi se utvrdilo koji tip sporta odgovara njihovom organizmu
 • Koji genetički testovi se sprovode u Beo-Labu?
  U Beo-lab genetičkoj laboratoriji analiziramo pet različitih varijanti četiri ključna gena uključena u regulaciju balansa energije u organizmu kroz metabolizam masti i šećera (ADRB2: Arg16Gly, Gln27Glu; ADRB3: Trp64Arg; FABP2: Thr55Ala; PPARG: Pro12Ala). Njhovom kombinacijom identifikujemo čak 243 moguća genotipa.
  Brinite o Vašem zdravlju !
  Vaše Beo-lab laboratorije

  Ukoliko vam se sviđa članak, podelite ga sa prijateljima.

  Ostavite komentar  Marija Lalovic

  3 weeks ago

  Postovani,
  koja je cena nutrigenetickog testa i sta sve ukljucuje pregled?

  Srdacan pozdrav.

  Sanja Gojkovic

  3 weeks ago

  Dobar dan

  Dali se rezultate salju putem majla ili stampano? koliko kosta analiza nutrigenetike?

  beolab-white-180

  Ako se vratimo u istoriju i pogledamo unazad, sve značajne kompanije u svetu su krenule sitnim koracima, kombinujući viziju, upornost, strpljenje, šanse i inovacije.

  Istorija razvoja Beo-Lab laboratorija u tom smislu, nije izuzetak.

  Vraćamo se unazad samo da bi videli koliko nas je fokus na srce Beo-Laba odveo napred.
  Srce naše kompanije su pacijenti i njihove potrebe iz oblasti laboratorijske dijagnostike.

  Beo-lab, Synevo, the associated logo and all associated Beo-lab marks are the registered trademarks of Beo-lab Laboratorije. All third party marks — ® and ™ — are the property of their respective owners. © 2000-2018 Beo-lab Laboratorije. All rights reserved.