Pratite nas

CA 72-4 (tumor marker želuca)

Šifra MT06 Kategorije ,
Vreme izdavanja rezultata: 1 dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

CA 72-4 (tumor marker želuca ) se određuje osobama koje imaju dijagnostifikovan invazivni tumor želuca, ali i kod nekih oblika tumora pluća, jajnika i kolona pre početka terapije i periodično posle da bi se procenio odgovor na terapiju.

1,210din

Vađenje krvi

Zašto se određuje i kod koga ga treba određivati?

CA 72-4 se koristi kao pomoć u praćenju odgovora na terapiju tumora želuca, u otkrivanju recidiva bolesti, kao pomoć u postavljanju dijagnoze tumora želuca.

CA 72-4 se određuje osobama koje imaju dijagnostifikovan invazivni tumor želuca, ali i kod nekih oblika tumora pluća, jajnika i kolona pre početka terapije i periodično posle da bi se procenio odgovor na terapiju.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)
Obrtno vreme: 1 dan

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka

NAPOMENA: Tumor markeri se nikada ne smeju interpretirati sami, već uvek zajedno sa drugim laboratorijskim nalazima, drugim dijagnostičkim procedurama i celokupnom kliničkom slikom.

 

SAZNAJ VIŠE

Tumorski Markeri

Beo-lab patronažna služba 7 dana u nedelji

Da li znate da sem željenih laboratorijskih analiza patronažnu službu možete takođe platiti onlajn kako za sebe tako i za članove svoje porodice.  Onlajn plaćanje omogućava da naši laboranti dolaze kod vas pripremljeni, što značajno skraćuje vreme zadržavanja u vašem domu.