Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888

LDH

Šifra CH43 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 radni dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Laktat dehidrogenaza LDH se određuje osobama koje imaju akutno ili hronično stanje koje dovodi do oštećenja tkiva ili ćelija, osobama koje imaju nakupljanja tečnosti u određenim delovima tela da se postavi dijagnoza, kao i osobama obolelim od meningitisa da se pomogne u diferencijalnoj dijagnozi.

155.00din

Vađenje krvi
Biohemija logo Beo-lab

Šta je Laktat dehidrogenaza – LDH?

Laktat dehidrogenaza – LDH je enzim koji se nalazi u skoro svakoj ćeliji u organizmu, a najviše ga ima u ćelijama srca, jetre, mišića, pluća, bubrega i eritrocitima.

 

Zašto se određuje LDH i kod koga je treba određivati?

Laktat dehidrogenaza – LDH se koristi kao nespecifičan marker za dijagnostiku i praćenje hemoliznih anemija (uključujući i megaloblastnu anemiju), oboljenja jetre i bubrega.

Koristi se kod određenih tipova maligniteta u dijagnostičke i prognostičke svrhe, kao i za praćenje uspešnosti terapije, kao pomoć u diferencijalnoj dijagnozi nakupljanja tečnosti u određenim delovima tela, kada se istovremeno određuje iz krvi i druge telesne tečnosti (likvor, pleuralna ili peritonealna tečnost).

Laktat dehidrogenaza – LDH se određuje osobama koje imaju akutno ili hronično stanje koje dovodi do oštećenja tkiva ili ćelija (uključujući i maligna oboljenja), osobama koje imaju nakupljanja tečnosti u određenim delovima tela da se postavi dijagnoza, kao i osobama obolelim od meningitisa da se pomogne u diferencijalnoj dijagnozi.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv), likvor, pleuralna ili peritonealna tečnost.
Obrtno vreme: 1 dan

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka.

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.