Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Imunoelektroforeza proteina u serumu

Šifra CH34 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 8 radnih dana
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Imunoelektroforeza u serumu se koristi kao pomoć u dijagnostici i praćenju stanja koja su povezana sa sniženim ili povećanim nivoom proteina u krvi i/ili povećanim niovoom proteina u urinu.

5,100.00din

Vađenje krvi
Imunologija logo Beo-lab

Šta je Elektroforeza proteina?

Elektroforeza proteina je laboratorijska metoda za separaciju proteina na osnovu njihove veličine i naelektrisanja. Imunoelektroforezam u serumu (imunofiksaciona elektroforeza) je elektroforeza gde su trake proteina razdvojene elektroforezom, naročito u gama regiji, identifikuju specifičnim antitelima.

 

Zašto se određuje i kod koga je treba određivati?

Imunoelektoforeza u serumu proteina se koristi kao pomoć u dijagnostici i praćenju stanja koja su povezana sa sniženim ili povećanim nivoom proteina u krvi i/ili povećanim niovoom proteina u urinu.

Imunoelektoforeza u serumu proteina se određuje osobama koje imaju snižen ili povećan nivo proteina ili albumina u krvi i/ili znakove i simptome bolesti koje su povezane sa poremećenom produkcijom proteina kao što su oboljenja jetre, bubrega, a naročito mutipli mijelom i plazmacitom.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)

Obrtno vreme: 8 dana

Posebna priprema nije potrebna.

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.