Pratite nas

GI Effects test - mikrobiota

Šifra MISR197 Kategorije ,
Vreme izdavanja rezultata: 21 dana

Kratak opis analize

GI Effect test – sveobuhvatni profil stolice  testira bakterije, gljivice, parazite gastrointestinalnog trakta koristeći PCR, kultivaciju i mikroskopske metode. Ovaj test opruža važne informacije o osnovnom uzroku mnogih uobičajenih gastrointestinalnih simptoma.

57,500din

Šta je GI Effects test ?

GI Effect test – sveobuhvatni profil stolice  testira bakterije, gljivice, parazite gastrointestinalnog trakta koristeći PCR, kultivaciju i mikroskopske metode.

GI Effects test može pružiti važne informacije o osnovnom uzroku mnogih uobičajenih gastrointestinalnih simptoma.

Ova analiza stolice koristi biomarkere kao što je kalprotektin da bi se razlikovala inflamatorna bolest creva (IBD) i sindrom iritabilnog creva (IBS) ili disbioza.

 

Kome se preporučuje Gi Effects test’

GI Effects test je napredni test stolice koji pruža trenutne, delotvorne kliničke informacije za upravljanje gastrointestinalnim zdravljem.

Koristeći vrhunske tehnologije i biomarkere, ovaj test nudi dragocen uvid u probavne funkcije, crevne upale i crevni mikrobiom.

Namenjen je osobama koje imaju hronične probleme na nivou digestivnog trakta, kao i osobama koje se hrane jednolično i usled toga imaju digestivne probleme i neprijatne gastrointestinalne simptome kao što su gasovi, nadimanje, probavne smetnje, bol u stomaku, dijareje i opstipacije.

Određuju se marker i mikroorganizmi koji precizno daju informaciju o gastrointestinalnoj funkciji:

  • Markeri varenja i absorpcije
  • Inflamatorni i imunološki marker
  • Metabolički markeri GI mikroorganizama
  • Korisna flora
  • Komensalna flora
  • Gljivice
  • Paraziti

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak?

Analiza se radi na 3 uzastopna uzorka stolice. Za uzorak stolice dobijate specijalni komplet za uzorkovanje sa uputstvom za korišćenje.

Uzorak: stolica (najbolje prva jutarnja)

Obrtno vreme: 21 radni dan

Test ne zahteva nikakvu posebnu pripremu. Za uzorak stolice dobićete specijalni komplet za uzorkovanje sa uputstvom za korišćenje.

 

SAZNAJ VIŠE

Disbioza kao uzrok digestivnih smetnji

Mikrobiota i detaljne analize stolice

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.