Call Centar:  011 36 22 888

office@beo-lab.rs

Pratite nas

Call Centar +381 11 36 22 888

Pratite nas

SARS-CoV-2 ukupna antitela (Covid 19 IgA, IgM i IgG antitela)

Šifra IMSR65 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Ovaj test je namenjen pacijentima koji žele da provere da li su bili u kontaktu sa virusom i da li su razvili imuni odgovor tj. antitela na virus. Određuju se zbirno nabrojana antitela. Rezultat se izražava u vidu brojčane vrednosti.

1,650din

Vađenje krvi
Imunologija logo Beo-lab

Covid 19 IgA, IgM i IgG antitela

 

Ovaj test je namenjen pacijentima koji žele da provere da li su bili u kontaktu sa virusom i da li su razvili imuni odgovor tj. antitela na virus.

Određuju se zbirno nabrojana antitela. Rezultat se izražava u vidu brojčane vrednosti.

Na osnovu ovog testa nije moguće odrediti koja antitela preovlađuju, odnosno koja su antitela dala pozitivan (reaktivan) rezultat.

Ako osoba zna da je pre 1-2 meseca bila inficirana virusom SARS-CoV-2 ili sumnja da je bila inficiranana,može uraditi ovaj test, kako bi proverila da li u njenom organizmu postoje antitela na ovaj virus.

Ukoliko to nije slučaj (nisu prethodno postojali znaci infekcije kovid-19), a dobijen je pozitivan rezultat, neophodno je potražiti savet lekara.

 

Napomena: Rezultati seroloških testova ne mogu se koristiti za postavljanje konačne dijagnoze infekcije virusom SARS -CoV-2, to je moguće jedino PCR testiranjem.  

Uzorak: Venska krv (serum)

Vreme izdavanja rezultata: 1 dan

Priprema za uzorkovanje: 

Testiranje ne zahteva nikakvu posebnu pripremu.

 

NAPOMENE

Osoblje na prijemu ne tumači rezultate testa. Ukoliko vam je potrebno objašnjenje dobijenog rezultata testa, obavljenog u našoj laboratoriji, na usluzi vam je naš dežurni biohemičar ili mikrobiolog koji će vam verifikovati rezultat, dati objašnjenje i savet.

Ukoliko vam je serološki tekst na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.

Ukoliko su vam potrebne dodatne inforamacije, vezano za navedene serološke testove, budite slobodni da nam pišete na office@beo-lab.rs

 

SAZNAJ VIŠE

Preporučujemo vam da pročitate i tekst: 

Koju informaciju pruža serološki test na SARS-CoV-2?

 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.