Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Paket analiza – priprema za VTO (muški partner)

Vreme izdavanja rezultata: 2-3 radna dana
Uzorkovanje: Nova analiza!

Kratak opis analize

S obzirom na složenost VTO procedure, koja predstavlja izazov za svaki par koji se podvrgava ovom postupku, stručni tim Beo-lab laboratorije kreirao je paket analiza za muškarce, kao deo obavezne laboratorijske pripreme za izlazak na komisiju za vantelesnu oplodnju, uzimajući u obzir smernice iz zvaničnog VTO vodiča.

8,800.00din

Nova analiza!

Kada se radi Paket analiza – priprema za VTO (muški partner)?

Polno prenosive bolesti

Ako planirate da se upustite u postupak VTO, važno je da se testirate na polno prenosive bolesti. Mnoge polno prenosive bolesti mogu biti asimptomatske (bez simptoma). Ovo testiranje pomaže identifikaciji eventualnih infekcija koje mogu uticati na uspešnost IVF-a. Infekcije uzrokovane polno prenosivim bolestima mogu negativno uticati na proizvodnju i funkciju spermatozoida. Testiranjem i lečenjem eventualnih infekcija pre IVF-a može se poboljšati zdravlje spermatozoida, povećavajući time šanse za uspeh postupka oplodnje.

Uretralni brisevi

Uretralni brisevi su važan deo dijagnostičkog procesa kod muškaraca pripremljenih za vantelesnu oplodnju (IVF), jer omogućavaju identifikaciju mogućih polno prenosivih bolesti koje mogu uticati na reproduktivno zdravlje. Ovaj postupak pomaže u ranom otkrivanju infekcija u uretri, čime se omogućava adekvatno lečenje pre IVF-a i potencijalno poboljšavanje kvaliteta sperme.

Uzimanjem uretralnih briseva, ne samo što se štiti reproduktivno zdravlje muškarca, već se smanjuje i rizik od prenosa infekcija na partnerku i na taj način pruža dodatna mogućnost za uspešnu proceduru vantelesne oplodnje.

Spermogram i spermokultura

Spermogram je test koji analizira različite parametre sperme, uključujući koncentraciju spermatozoida, pokretljivost, morfologiju i druge karakteristike.Ovaj test pruža informacije o ukupnom broju spermatozoida, njihovoj sposobnosti kretanja i morfološkim karakteristikama, što pomaže u proceni reproduktivnog potencijala muškarca. Spermogram se često koristi u dijagnostici neplodnosti i planiranju lečenja, uključujući i vantelesnu oplodnju (IVF).

Spermokultura je laboratorijski test koji se radi kako bi se identifikovalo prisustvo bakterija ili drugih mikroorganizama u uzorku sperme. Ovaj test pomaže u ranoj detekciji infekcija u genitalnom traktu muškarca, koje mogu uticati na kvalitet sperme i plodnost.

Sve ove analize omogućavaju medicinskom timu da prilagodi protokole lečenja prema individualnim potrebama pacijenta, smanjujući potencijalne rizike i povećavajući šanse za uspeh procedure vantelesne oplodnje.

Koje analize obuhvata Paket analiza – priprema za VTO (muški partner)?

Analize koje obuhvata Paket analiza – priprema za VTO (muški partner) su:

  • HIV Combo antigen, antitela
  • HCV ukupna antitela
  • HbS antigen
  • TPHA
  • Spermogram
  • Spermokultura-bakteriološka i mikološka kultura
  • Uretralni bris – bakteriološka i mikološka kultura
  • Uretralni bris- Chlamydia trachomatis PCR

Uzorkovanje

Uzorak je krv, kao i uzorci sperme i uretralnog brisa.

Priprema za analizu

Posebna priprema za analize iz krvi nije potrebna.

Pripremu za analizu spermograma, možete pronaći na linku https://www.beo-lab.rs/analiza/spermogram/

Više o pripremi za uretralne briseve, možete pročitati na linku https://www.beo-lab.rs/analiza/uretralni-bris-bakterioloski-i-mikoloski/

Paket analiza – priprema za VTO (muški partner) možete uraditi samo na lokaciji centralne Beo-lab laboratorije u Beogradu:

  • Savski Venac, Resavska 58-60, +381 11 36 22 888

Vreme izdavanja rezultata

Rezultati analiza su gotovi kroz 2 do 3 radnih dana.

Tumačenje dobijenih rezultata

Tumačenje rezultata urađenih testova radi izabrani lekar ili tim lekara koji je zadužen za proceduru vantelesne oplodnje, uzimajući u obzir i ostalu dostavljenu medicinsku dokumentaciju.

Šta je spermogram i kako se tumače spermogram rezultati?

Polno prenosive bolesti

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.