Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Nasledni panel za karcinom debelog creva, NGS

Šifra GEN094 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 25 radnih dana

Kratak opis analize

Naš osnovni genetski panel za karcinom debelog creva uključuje ispitivanje gena koji su dokazano povezani sa nekoliko poznatih sindroma karcinoma debelog creva.

68,000.00din

Karcinom debelog creva

Karcinom debelog creva čini 13% svih karcinoma odraslih i najčešće je dijagnostikovan rak među muškarcima, a Evropa ima jednu od najviših stopa obolevanja na svetu.

Petogodišnja stopa preživljavanja za rani stadijum karcinoma (stadijum I i II) je oko 90%, sa naglim padom u fazi IV na 5%. Stoga rani skrining i praćenje osoba kojima preti rizik od razvoja raka mogu spasiti živote.

Do 10% slučajeva raka debelog creva uzrokovano je mutacijom gena.

Nasledni panel za karcinom debelog creva

Naš osnovni panel za karcinom debelog creva uključuje gene koji imaju čvrsto dokazanu povezanost sa nekoliko poznatih sindroma kancera debelog creva, a prošireni panel uključuje dva dodatna gena koji su se do danas pojavili u samo nekoliko slučajeva.

NASLEDNI PANEL ZA KARCINOM DEBELOG CREVA ANALIZIRA 16 GENA: 

APC, BMPR1A, EPCAM*, GREM1*, MLH1, MSH2, MSH3, MSH6, MUTYH, NTHL1, PMS2, POLD1, POLE, PTEN, SMAD4, STK11

Uzorak: Venska krv

Priprema: Posebna priprema nije potrebna

Vreme izdavanja rezultat: maksimalno 25 radnih dana.

VAŽNA NAPOMENA

Kontaktirajte nas putem mejla: genetika@beo-lab.rs kako biste se posavetovali u vezi sa informacijama koje test pruža, svim opcijama nalaza i pravog izbora genetičkog testa za vas ili vašeg člana porodice.

Pre bilo kog genetskog testa važno je da pripremite podatke o eventualnoj porodičnoj istoriji nasledne kancerske bolesti koja se popunjava u porudžbenici testa.

Pred testiranje popunjava se formular porudžbenica za testiranje na nasledne predispozicije za karcinome sa genetičkim informisanim pristankom.

Formular porudžbenice za testiranje pogledajte ovde.

SAZNAJ VIŠE

Pročitajte više o našim genetskim panelima, kome su namenjeni, značaju genetsog testiranja, kako poručititi genetski panel – tok testiranja i dr.

Nasledne predispozicije za karcinome – genetski paneli

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.