Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Nasledni panel za karcinom debelog creva prošireni, NGS

Šifra GEN095 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 25 radnih dana

Kratak opis analize

Panel analizira 19 gena za koje postoje čvrsti dokazi da promene na njima dovode do poznatih sindroma raka debelog creva plus 2 dodatna gena koji su se do danas pojavili u samo nekoliko slučajeva ovog tipa karcinoma.

72,000.00din

Karcinom debelog creva

Karcinom debelog creva čini 13% svih karcinoma odraslih i najdijagnostifikovaniji je rak među muškarcima, a Evropa ima jednu od najviših stopa oboljevanja na svetu.

Petogodišnja stopa preživljavanja za rani stadijum karcinoma (stadijum I i II) je oko 90%, sa naglim padom u fazi IV na 5%. Stoga rani skrining i praćenje osoba kojima preti rizik od razvoja raka mogu spasiti živote.

Do 10% slučajeva raka debelog creva uzrokovano je mutacijom gena.

Nasledni panel za karcinom debelog creva prošireni

Naš prošireni panel za karcinom debelog creva uključuje gene koji ulaze u sastav panela za kancer debelog creva, uz dodatak dva gena koji su do danas otkriveni kod nekoliko slučajeva obolevanja od naslednog kancera debelog creva.

NASLEDNI PANEL ZA KARCINOM DEBELOG CREVA PROŠIRENI ANALIZIRA 21 GEN:

APC, AXIN, BMPR1A, EPCAM*, GALNT12, GREM1*, MLH1, MLH3, MSH2, MSH3, MSH6, MUTYH, NTHL1, PMS2, POLD1, POLE, PTEN, RNF43, RPS20, SMAD4, STK11

Uzorak: Venska krv

Priprema: Posebna priprema nije potrebna

Vreme izdavanja rezultat: maksimalno 25 radnih dana.

 

VAŽNA NAPOMENA

Kontaktirajte nas putem mejla: genetika@beo-lab.rs kako biste se posavetovali u vezi sa informacijama koje test pruža, svim opcijama nalaza i pravog izbora genetičkog testa za vas ili vašeg člana porodice.

Pre bilo kog genetskog testa važno je da pripremite podatke o eventualnoj porodičnoj istoriji nasledne kancerske bolesti koja se popunjava u porudžbenici testa.

Pred testiranje popunjava se formular porudžbenica za testiranje na nasledne predispozicije za karcinome sa genetičkim informisanim pristankom.

Formular porudžbenice za testiranje pogledajte ovde.

 

SAZNAJ VIŠE

Pročitajte više o našim genetskim panelima, kome su namenjeni, značaju genetskog testiranja, kako poručititi genetski panel – tok testiranja i dr.

Nasledne predispozicije za karcinome – genetski paneli

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.