Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Borrelia b. Western Blot IgM At

Šifra IMSR27 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 8 radnih dana
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Western Blot test je test konačne dijagnoze Lajmske bolesti. Western blot se koristi za potvrđivanje pozitivnog ELISA testa jer ovim testom proveravamo prisustvo antitela na određene proteine Borrelia burgdorferi.

3,800.00din

Vađenje krvi
Serologija logo Beo-lab

Lajmska bolest je bolest koja se prenosi ujedom inficiranog krpelja. Zaraženi krpelj je prenosnik lajmske bolesti, a izazivač je bakterija Borrelia Burgdorferi.

U rutinskoj laboratorijskoj dijagnostici lajmske bolesti, najpre se rade IgM i IgG testovi Elisa metodom. Ako su obe klase testiranih antitela prisutne/pozitivne, verovatno je da imate ili ste imali lajmsku bolest.

Pozitivan rezultat na IgM At /IgG At ELISA testu znači da je verovatno prisutna lajmska bolest, ali lekar može zahtevati da se infekcija potvrdi Western blot testovima.

  • Western blot test je test konačne dijagnoze za Lajmske bolesti.
  • Western blot se koristi za potvrđivanje pozitivnog ELISA testa jer ovim testom proveravamo prisustvo antitela na određene proteine Borrelia burgdorferi.

 

Uzorak: Venska krv

Vreme izdavanja rezultata: do 3 dana

Priprema za analizu: Testiranje ne zahteva posebnu pripremu

 

SAZNAJ VIŠE

Više o lajmskoj bolesti koju prenose zaraženi krpelji, simptomima, dijagnostici i prevenciji oboljenja pročitajte u članku:

Lajmska bolest – bolest koju prenose (zaraženi) krpelji

 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.