Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Borrelia burgdorferi PCR – iz krpelja

Šifra BMSR74 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 10 radnih dana

Kratak opis analize

Borrelia Burgdorferi iz krpelja. Odstranjeni krpelj može biti sačuvan i odnet na pregled kako bi se utvrdilo da li je krpelj zaražen bakterijom Borrelija Burgorferi. U pitanju je test Borrelia Burgdorferi (Lajmska bolest) PCR – iz krpelja.

4,900.00din

Genetika PCR logo Beo-lab

 

Lajmska bolest je bolest koja se prenosi ujedom inficiranog krpelja. Zaraženi krpelj je prenosnik lajmske bolesti, a izazivač je bakterija Borrelia Burgdorferi.

Borrelia burgdorferi dijagnostika iz krpelja

Doneti krpelj mora da bude ceo i da od trenutka odstranjivanja iz kože pa do donošenja na analizu bude čuvan u posudici sa fiziološkim rastvorom ili običnom vodom i to ne duže od 24 do 48 sati.

Visoko preciznom PCR metodom se detektuje DNK patogena, uzročnika lajmske bolesti. PCR metoda detektuje i najmanje koncentracije bakterije, što ovaj način dijagnostike čini veoma preciznom.

Ukoliko se PCR testom utvrdi da je krpelj bio zaražen, pacijent se upućuje lekaru specijalisti –  infektologu radi započinjanja adekvatne antibiotske terapije, čak i pre pojave simptoma.

Vreme izdavanja rezultata: do 10 dana.

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.