Pratite nas

patologija

Patologija – put do precizne dijagnoze

Patologija se bavi proučavanjem bolesti tj. promenama na ćelijskom nivou na tkivima i organima, nastalim kao posledica bolesti.

Patološka laboratorija Beo-lab laboratorija

 Sa ponosom ističemo da posedujemo jednu od najsavremenijih laboratorija za patohistološku dijagnostiku u regionu.

Kvalitet patohistološke laboratorije se ogleda u aparaturi poslednje generacije, za pripremu i obradu uzetih uzoraka tkiva, što omogućava preciznu dijagnostiku.

Pored savremene opreme i korišćenja originalnih reagenasa poznatih svetskih proizvođača, podjedanko je važan i tim stručnjaka – patologa. Sa zadovoljstvom ističemo da se u našem timu patologa nalaze vrhunski stručnjaci iz oblasti patohistološke dijagnostike.

Ljudski faktor je nezamenljiv kako u pripremi tkiva, tako i u patološkoj dijagnostici.

 Naši patolozi su stručnjaci sa zavidnim iskustvom ( priznati kako u zemlji tako i u inostranstvu ) iz segmenata patologije koje pokrivaju. Trenutno imamo angažovano 21 patologa na čelu sa dr Vesnom Čemerikić, načelnicom patohistološke laboratorije.

Većina naših patologa su strogo specijalizovani za određene oblasti patologije.

Šta to znači za vas kao pacijente?

Za naše pacijente to znači dobijanje pouzdane, precizne i brze patohistološke dijagnostike.

Patohistološka dijagnoza je krajnja, definitivna dijagnoza. Iz tog razloga je od izuzetne važnosti da bude precizna, jer određuje dalji tok lečenje pacijenta.

patologija

U našoj laboratoriji primenjujemo sve metode savremene patohistološke i citološke dijagnostike: histohemija, imunohistohemija, in situ hibridizacija (ISH), fluorescentna in situ hibridizacija (FISH), citogenetske analize, PCR.

Osnovna histološka analiza uzorka tkiva (H&E preparat) endoskopskih i incizionih biopsija je gotova za 24-48h, a operativnih uzoraka tkiva i biopsije kostne srži, za 48h.

U slučaju dodatnih analiza (imunohistohemija, ISH, FISH, citogenetika) obrada i analiza traju nešto duže, a ne više od 7 dana.

Paleta dopunskih analiza koje možemo da uradimo je široka. Dopunske analize se vrše ukoliko se osnovnom obradom tkiva ne može doći do dovoljno informacija za postavljanje precizne dijagnoze.

Beo-lab patohistološka laboratorija pruža veliki broj imunohistohemijskih analiza (preko 300), kao i veliki broj molekularnih analiza (PCR i FISH). Uz to radimo brojne panele antitela bitne za terapiju tumora: panel za karcinom dojke, mikrosatelitsku nestabilnost, Her-2, EGFR, PD-L-1.

Molekularne analize imaju višestruku svrhu: precizno postavljanje dijagnoze, prognostički značaj za samu bolest, i najbitnije, određuju dalji tok terapije pacijenta uz mogućnost novih terapeutskih pristupa.

Ex tempore. Nudimo i ex tempore  analizu uzorka tkiva, koja se obavlja u toku same operacije.

Ex tempore analiza omogućava da se u kratkom roku od samo 30 minuta od prijema uzrka tkiva dobije informacija da li je benigna ili maligna promena u pitanju, a to odredjuje dalji tok same operacije.

Kako operativni uzorci tkiva/biopsije dolaze do naše laboratorije ?

 U Beo-lab patohistološkoj laboratoriji se vrši obrada uzoraka iz mnogobrojnih privatnih ordinacija i bolnica, a njihov transport organizuje patronažna služba Beo-lab laboratorija. Naša patronažna služba je dostupna 7 dana u nedelji, i u svakom trenutku je spremna da obezbedi transport uzoraka sa zahtevane adrese, u centralnu laboratoriju

Uzorak u laboratoriju može doneti i lično pacijent, ukoliko želi pouzdanu I kvalitetnu obradu uzorka tkiva, preciznu dijagnozu, reviziju patohistološkog nalaza ( drugo mišljenje ) ili dopunske analize svojih osnovnih nalaza. Uzorci koji su obrađeni u našoj laboratoriji se arhiviraju po zakonskim propisama Republike Srbije i dostupni su pacijentima ako žele neke dodatne analize van naše ustanove.

U tom slučaju, pacijent preuzima svoje urozke na revers ( iz ustanove koja je radila primarnu patološku dijagnostiku) i dostavlja nam u našu centranu laboratoriju.

Nakon završene dijagnostike uzorci se vraćaju pacijentu a on ih vraća u ustanovu iz koje su preuzeti.

Uzorci koji su obrađeni u našoj laboratoriji se arhiviraju po zakonskim propisama Republike Srbije i dostupni su pacijentima ako žele neke dodatne analize van naše ustanove.

Patolozi dostupni gde god da se nalaze u svetu.

Beo-lab laboratorija raspolaže najnovijom generacijom digitalnog skenera koja omogućava jednostavno skeniranje histoloških preparata obrađenih uzoraka tkiva. Tako skenirani preparati se prosleđuju ( kroz posebnu aplikaciju) direktno patologu na dijagnostiku.

To znači da patolog ne mora u svakom trenutku biti fizički prisutan u našoj centralnoj laboratoriji da bi postavio dijagnozu.

Ovo omogućava jednostavno globalno uvezivanje patologa Synevo/ Medicover grupacije, a i po potrebi traženje konsultantskog mišljenja kolega patologa u svetu.

Skener je svetski standard prestižnih laboratorijskih i medicinskih institucija, i mi sa ponosom ističemo da pratimo svetske dijagnostičke trendove.

Tu smo za vas da vam damo odgovor na sva pitanja vezana za laboratorijsko dijagnostičke usluge koje pružamo.

Pročitajte više o našoj patohistološkoj laboratoriji,

Ukoliko vam trebaju konkretnije informacije, popunite našu Kontakt formu i  postavite nam pitanje, a mi ćemo vam odgovoriti na isto.

Ukoliko Vam se sviđa članak podelite ga sa prijateljima.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Podeli na mrežama:

Najtraženije analize

Fizičko-hemijski pregled urina sa sedimentom
Fizičko-hemijski pregled urina sa sedimentom

270din

Urinokultura – bak./mik.
Urinokultura - bak./mik.

470din

TSH – hormon štitne žlezde
TSH - hormon štitne žlezde

550din

Vađenje krvi
FT4 (hormon štitne žlezde)
FT4 (hormon štitne žlezde)

580din

Vađenje krvi
CRP (C-reaktivni protein)
CRP (C-reaktivni protein)

510din

Vađenje krvi
Sedimentacija eritrocita
Sedimentacija eritrocita

120din

Vađenje krvi
Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom
Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom

300din

Vađenje krvi
Protrombinsko vreme (INR)
Protrombinsko vreme (INR)

290din

Vađenje krvi
Urea (BUN)
Urea (BUN)

140din

Vađenje krvi
Gvožđe
Gvožđe

155din

Vađenje krvi

Najnovije objave

Najnovije analize

SARS-CoV-2 ukupna antitela (Covid 19 IgA, IgM i IgG antitela)
SARS-CoV-2 ukupna antitela (Covid 19 IgA, IgM i IgG antitela)

1,650din

Vađenje krvi
SARS-CoV-2 IgM (Covid19 IgM antitela)
SARS-CoV-2 IgM (Covid19 IgM antitela)

3,000din

Vađenje krvi
SARS-CoV-2 IgG (Covid19 IgG antitela)
SARS-CoV-2 IgG (Covid19 IgG antitela)

3,000din

Vađenje krvi
Organix test – test organiskih kiselina
Organix test - test organiskih kiselina

37,000din

HHV 6 IgM (herpes)
HHV 6 IgM (herpes)

2,420din

Vađenje krvi

Pošaljite poruku

Poruči analize onlajn

Samo u Beo-lab laboratorijama laboratorijske analize možete poručiti onlajn.

  • Prednost pri dolasku u laboratoriju
  • Obavite konsultacije pri izboru analiza
  • Kupite testove svojim članovima porodice