Pratite nas

NSE - Neuron specifična enolaza (tumor marker)

Šifra MT10 Kategorije ,
Vreme izdavanja rezultata: 1 dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

NSE (tumor marker) nse određuje osobama koje imaju dijagnostifikovan mikrocelularni karcinom pluća ili NSE-sekretujući tumor (karcionoid, neuroblastom, endokrini tumori pankreasa).

1,260din

Vađenje krvi

Zašto se određuje i kod koga je treba određivati?

NSE tumor marker se koristi kao pomoć u praćenju odgovora na terapiju NSE – sekretujućih tumora (karcionoida, neuroblastoma i endokrinih tumora pankreasa), u otkrivanju recidiva bolesti, kao pomoć u postavljanju dijagnoze mikrocelularnog tumora pluća.

NSE se određuje osobama koje imaju dijagnostifikovan mikrocelularni karcinom pluća ili NSE-sekretujući tumor (karcionoid, neuroblastom, endokrini tumori pankreasa).

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv) pleuralna ili peritonealna tečnost
Obrtno vreme: 1 dan

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka

NAPOMENA: Tumor markeri se nikada ne smeju interpretirati sami, već uvek zajedno sa drugim laboratorijskim nalazima, drugim dijagnostičkim procedurama i celokupnom kliničkom slikom.

 

SAZNAJ VIŠE

Tumorski Markeri

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.