Pratite nas

SARS-CoV-2 ukupna antitela (Covid 19 IgA, IgM i IgG antitela)

Šifra IMSR65 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Ovaj test je namenjen pacijentima koji žele da provere da li su bili u kontaktu sa virusom i da li su razvili imuni odgovor tj. antitela na virus. Određuju se zbirno nabrojana antitela. Rezultat se izražava u vidu brojčane vrednosti.

1,650din

Vađenje krvi

Covid 19 IgA, IgM i IgG antitela

 

Ovaj test je namenjen pacijentima koji žele da provere da li su bili u kontaktu sa virusom i da li su razvili imuni odgovor tj. antitela na virus.

Određuju se zbirno nabrojana antitela. Rezultat se izražava u vidu brojčane vrednosti.

Na osnovu ovog testa nije moguće odrediti koja antitela preovlađuju, odnosno koja su antitela dala pozitivan (reaktivan) rezultat.

Ako osoba zna da je pre 1-2 meseca bila inficirana virusom SARS-CoV-2 ili sumnja da je bila inficiranana,može uraditi ovaj test, kako bi proverila da li u njenom organizmu postoje antitela na ovaj virus.

Ukoliko to nije slučaj (nisu prethodno postojali znaci infekcije kovid-19), a dobijen je pozitivan rezultat, neophodno je potražiti savet lekara.

 

Napomena: Rezultati seroloških testova ne mogu se koristiti za postavljanje konačne dijagnoze infekcije virusom SARS -CoV-2, to je moguće jedino PCR testiranjem.  

Uzorak: Venska krv (serum)

Vreme izdavanja rezultata: 1 dan

Priprema za uzorkovanje i vreme uzorkovanja: U svim Beo-lab laboratorijama smo poslednji sat rada laboratorije odredili za uzorkovanje krvi za serološke testove. Proverite radno vreme vama najbliže laboratorije.

Testiranje ne zahteva nikakvu posebnu pripremu.

 

NAPOMENE

Osoblje na prijemu ne tumači rezultate testa. Ukoliko vam je potrebno objašnjenje dobijenog rezultata testa, obavljenog u našoj laboratoriji, na usluzi vam je naš dežurni biohemičar ili mikrobiolog koji će vam verifikovati rezultat, dati objašnjenje i savet.

Ukoliko vam je serološki tekst na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.

Ukoliko su vam potrebne dodatne inforamacije, vezano za navedene serološke testove, budite slobodni da nam pišete na office@beo-lab.rs

 

SAZNAJ VIŠE

Preporučujemo vam da pročitate i tekst: 

Koju informaciju pruža serološki test na SARS-CoV-2?

 

  INFO:

Sat prednosti za penzionere i trudnice – nova preventivna mera u Beo-lab laboratorijama.    Svakog dana u toku redovnog radnog vremena, u periodu od 09h-10h, u svim Beo-lab laboratorijama širom Srbije, prednost će imati penzioneri i trudnice. Pročitajte više na: Sat prednosti za penzionere i trudnice Beo-lab

Sat prednosti za penzionere i trudnice – nova preventivna mera Beo-lab laboratorije

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.