Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Organix test (MAP test)

Šifra CHSR277 Kategorije ,
Vreme izdavanja rezultata: 21 radnih dana

Kratak opis analize

Metaboličko nutritivni test ispituje glavne metaboličke puteve koji mogu biti poremećeni uobičajenim stilom života i dijetetskim faktorima kao što su: nutritivni deficiti, toksičnost, bakterijska dominacija u GIT-u i uticaj lekova.

41,500.00din

Funkcionalna medicina logo Beo-lab

Šta je Metaboličko nutritivni test (MAP Profile)?

Metaboličko nutritivni test  testira određene organske kiseline, metabolite u urinu.  Ovaj test ispituje glavne metaboličke puteve koji mogu biti poremećeni uobičajenim stilom života i dijetetskim faktorima kao što su: nutritivni deficiti, toksičnost, bakterijska dominacija u GIT-u i uticaj lekova.

Metaboliti organske kiseline mogu da ukažu na funkcionalne potrebe za određenim nutrijentima koji su ključni kofaktori enzima uključenih u funkcionisanje metabolizma.

Zašto se određuje i kod koga ga treba određivati?

MAP je analiza izbora za pacijente kod kojih su česti poremećaji raspoloženja i drugih psihičkih stanja, zatim kod gojaznih osoba, kod izraženog hroničnog umora, u cilju prevencije i optimizacije metaboličkog i nutritivnog statusa, kod osoba koje pate od dugotrajnih digestivnih problema. 

Takođe, ovaj test je vrlo koristan test kod kreiranje personalizovane nutritivne terapije za decu iz autističnog spektra. 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak?

Za uzorak urina dobijate specijalni komplet za uzorkovanje sa uputstvom za korišćenje.

Uzorak: prvi jutarnji urin (srednji mlaz) koji se sakuplja u posebnim epruvetama za uzorkovanje

Obrtno vreme: 21 radni dan

Priprema za analizu

  • 48h pre uzorkovanja ne treba uzimati suplemente koji sadrže vitamine i minerale.
  • 24h pre uzorkovanja ne jesti namirnice poput čokolade i banane.
  • 12h pre uzorkovanja ne piti kafu.  

 

Kako biste se pravilno pripremili za ovu analizu i adekvatno sakupili uzorak urina, pročitajte naše uputsvo / Uputstvo za sakupljanje urina – MAP Profile.  

Kompletna podrška na jednom mestu

Nakon dobijenih rezultata testova obavljenih u Beo-lab laboratorijama, pacijent će dobiti i stručno pojašnjenje navedenih parametra.

Dodatno u okviru usluge Konsultacije iz oblasti funkcionale medicine, na raspolaganju vam je konsultant Beo-lab laboratorija – dr Milka Popović, medicinski biohemičar i praktičar funkcionalne medicine.

Dr Milka Popović će vam nakon konsultacija i dobijanja nalaza potrebnih testova, napraviti individualni program ishrane pripremljen samo za vas i kroz savete o pravilnoj suplementaciji, pomoći vam u postizanju ravnoteže i boljeg sveukupnog psiho-fizičkog zdravlja.

Cena konsultacije prakticioniste fukcionalne medicine iznosi 7.000 rsd. Konsultacije traju 1h.

Za dodatne informacije vezane za gore pomenuti test specijalne laboratorijske dijagnostike, možete nas kontaktirati putem call centra na 011 36 22 888 ili možete pisati na funkcionalnamedicina@beo-lab.rs.

SAZNAJ VIŠE

Pročitajte više o dr Milki Popović – prakticionisti funkcionalne medicine.

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.