Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Nasledni panel za karcinom prostate, NGS

Šifra GEN093 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 25 radnih dana

Kratak opis analize

Panel za karcinom prostate je dizajniran da testira pojavu sindroma povezanih sa razvojem raka prostate, uključujući nasledni rak dojke i jajnika, Li-Fraumenijev sindrom i Linčov sindrom.

66,000.00din

Karcinom prostate

Rak prostate je česta bolest koja pogađa jednog od sedam muškaraca srednjih godina. Ozbiljnost bolesti se u velikoj meri razlikuje kod različitih pojedinaca, gde u nekim slučajevima tumor može sporo rasti tokom čovekovog života bez negativnog uticaja na zdravlje, dok u drugim slučajevima tumor agresivno metastazira i postaje opasan po život.

Nekoliko mutacija povezano je sa naslednim karcinomom prostate, a mutacije specifičnih gena, kao što su BRCA2 ili HOKSB13, koreliraju sa formama raka prostate koji ugrožavaju život.

Nasledni panel za karcinom prostate

Naš panel je dizajniran da testira gene koji ukoliko su izmenjeni, mogu se povezati sa rizikom za razvoj raka prostate, zajedno sa naslednim rakom dojke i jajnika, Li-Fraumenijevim i Linčovim sindromom.

Panel za karcinom prostate analizira 11 gena:

ATM, BRCA1, BRCA2, CHEK2, EPCAM*, HOXB13, MLH1, MSH2, MSH6, PALB2, PMS2

Uzorak: Venska krv

Priprema: Posebna priprema nije potrebna

Vreme izdavanja rezultata: maksimalno 25 radnih dana.

VAŽNA NAPOMENA

Kontaktirajte nas putem mejla: genetika@beo-lab.rs kako biste se posavetovali u vezi sa informacijama koje test pruža, svim opcijama nalaza i pravog izbora genetičkog testa za vas ili vašeg člana porodice.

Pre bilo kog genetskog testa važno je da pripremite podatke o eventualnoj porodičnoj istoriji nasledne kancerske bolesti koja se popunjava u porudžbenici testa.

Pred testiranje popunjava se formular porudžbenica za testiranje na nasledne predispozicije za karcinome sa genetičkim informisanim pristankom.

Formular porudžbenice za testiranje pogledajte ovde.

SAZNAJ VIŠE

Pročitajte više o našim genetskim panelima, kome su namenjeni, značaju genetsog testiranja, kako poručititi genetski panel – tok testiranja i dr. Posetite stranicu: Nasledne predispozicije za karcinome – genetski paneli 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.