Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888

Nasledni panel za karcinom prostate, NGS

Šifra GEN093 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 25 radnih dana

Kratak opis analize

Panel za karcinom prostate je dizajniran da testira pojavu sindroma povezanih sa razvojem raka prostate, uključujući nasledni rak dojke i jajnika, Li-Fraumenijev sindrom i Linčov sindrom.

66,000.00din

Karcinom prostate

Rak prostate je česta bolest koja pogađa jednog od sedam muškaraca srednjih godina. Ozbiljnost bolesti se u velikoj meri razlikuje kod različitih pojedinaca, gde u nekim slučajevima tumor može sporo rasti tokom čovekovog života bez negativnog uticaja na zdravlje, dok u drugim slučajevima tumor agresivno metastazira i postaje opasan po život.

Nekoliko mutacija povezano je sa naslednim karcinomom prostate, a mutacije specifičnih gena, kao što su BRCA2 ili HOKSB13, koreliraju sa formama raka prostate koji ugrožavaju život.

Nasledni panel za karcinom prostate

Naš panel je dizajniran da testira gene koji ukoliko su izmenjeni, mogu se povezati sa rizikom za razvoj raka prostate, zajedno sa naslednim rakom dojke i jajnika, Li-Fraumenijevim i Linčovim sindromom.

Panel za karcinom prostate analizira 11 gena:

ATM, BRCA1, BRCA2, CHEK2, EPCAM*, HOXB13, MLH1, MSH2, MSH6, PALB2, PMS2

Uzorak: Venska krv
Priprema: Posebna priprema nije potrebna
Vreme izdavanja rezultata: maksimalno 25 radnih dana.

VAŽNA NAPOMENA

Kontaktirajte nas putem mejla: genetika@beo-lab.rs kako biste se posavetovali u vezi sa informacijama koje test pruža, svim opcijama nalaza i pravog izbora genetičkog testa za vas ili vašeg člana porodice.

Pre bilo kog genetskog testa važno je da pripremite podatke o eventualnoj porodičnoj istoriji nasledne kancerske bolesti koja se popunjava u porudžbenici testa.

Pred testiranje popunjava se formular porudžbenica za testiranje na nasledne predispozicije za karcinome sa genetičkim informisanim pristankom.
Formular porudžbenice za testiranje pogledajte ovde.

SAZNAJ VIŠE

Pročitajte više o našim genetskim panelima, kome su namenjeni, značaju genetsog testiranja, kako poručititi genetski panel – tok testiranja i dr. Posetite stranicu: Nasledne predispozicije za karcinome – genetski paneli 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.