Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Nasledni panel za karcinom pankreasa, NGS

Šifra GEN100 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 25 radnih dana

Kratak opis analize

Nasledni panel za karcinom pankreasa analizira 15 gena. Nasledna, genetska  komponenta postoji u 10% svih dijagnostikovanih slučajeva karcinoma pankreasa.

68,000.00din

Karcinom pankreasa

Rak pankreasa je četvrti vodeći uzrok smrti od raka u Evropi, sa oko 90.000 smrtnih slučajeva godišnje. Velika većina slučajeva su duktalni adenokarcinomi pankreasa (PDAC).

Neuroendokrini tumori pankreasa (PNET) su neoplazme koje se javljaju retko i predstavljaju 1-2% svih karcinoma pankreasa.

Faktori rizika kao što su alkohol, gojaznost i pušenje doprinose razvoju PDAC-a, kao i starost i porodična anamneza, sa naslednom komponentom koja postoji u 10% svih dijagnostikovanih slučajeva.

Nasledni panel za karcinom pankreasa analizira 15 gena:

ATM, BRCA1, BRCA2, CDKN1B, CDKN2A, EPCAM*, MLH1, MEN1, MSH2, MSH6, PALB2, PMS2, STK11, TP53, VHL

Uzorak: Venska krv

Priprema: Posebna priprema nije potrebna

Vreme izdavanja rezultat: maksimalno 25 radnih dana.

 

VAŽNA NAPOMENA

Kontaktirajte nas putem mejla: genetika@beo-lab.rs kako biste se posavetovali u vezi sa informacijama koje test pruža, svim opcijama nalaza i pravog izbora genetičkog testa za vas ili vašeg člana porodice.

Pre bilo kog genetskog testa važno je da pripremite podatke o eventualnoj porodičnoj istoriji nasledne kancerske bolesti koja se popunjava u porudžbenici testa.

Pred testiranje popunjava se formular porudžbenica za testiranje na nasledne predispozicije za karcinome sa genetičkim informisanim pristankom.

Formular porudžbenice za testiranje pogledajte ovde.

 

SAZNAJ VIŠE

Pročitajte više o našim genetskim panelima, kome su namenjeni, značaju genetskog testiranja, kako poručititi genetski panel – tok testiranja i dr. Posetite stranicu: Nasledne predispozicije za karcinome – genetski paneli 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.