Pratite nas

Mineralna analiza kose

Šifra CHSR178 Kategorije ,
Vreme izdavanja rezultata: 15 dana

Kratak opis analize

Mineralnom analizom kose se procenjuje dugotrajniji nedostatak ili višak minerala, kao i dugotrajno izlaganje teškim metalima na radnom mestu i/ ili u kući, tokom poslednja dva do tri meseca. Mineralna analiza kose uključuje analizu statusa minerala i teških metala iz kose.

14,700din

Mineralnom analizom kose se procenjuje dugotrajniji nedostatak ili višak minerala, kao i dugotrajno izlaganje teškim metalima na radnom mestu i/ ili u kući, tokom poslednja dva do tri meseca.

Mineralna analiza kose uključuje analizu statusa minerala i teških metala iz kose.

Minerali koji se analiziraju su: kalcijum, magnezijum, fosfor, natrijum, kalijum, gvožđe, bakar, cink, hrom, mangan, selen, kobalt.

Toksični metali koji se analiziraju su: aluminijum, arsen, kadmijum, olovo, živa, nikl.

 

Kome je namenjena mineralna analiza kose?

Analiza kose je namenjena osobama koje imaju zdravstvenih tegoba bez jasno vidljivih razloga za koje rutinske laboratorijske analize ne ukazuju na uzroke bolesti.

Posebno je namenjena osobama koje pate od: depresije, hroničnog umora i nesanice, grčeva u mišićima, osteoporoze, hipoglikemije i hiperglikemije, hipertenzije, problema sa kožom, alergija, artritisa, ali i profesionalnim sportistima koji su izloženi ekstremnim naporima.

U novije vreme mineralna analiza kose sve više dobija na značaju kod dece iz autističnog spektra. Analiza se može koristiti i u preventivne svrhe kod ljudi koji nemaju zdravstvenih problema, koji žele adekvatnom ishranom i kvalitetnom suplementacijom da poboljšaju kvalitet života.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak?

Kosa je tkivo, koje uz masno tkivo, predstavlja skladište materija koje cirkulišu u organizmu. Koren kose hrani se krvlju i kiseonikom iz krvotoka, a snagu kose određuje dotok krvi. Zbog toga, kao i ostali organi koji su dobro prokrvljeni, kosa daje najbolje podatke o stanju organizma.

Pročitajte kako da se pravilno pripremu za mineralnu analizu kose.

Uzorak: Koren kose koja nije tretirana farbom ni bilo kakvim hemikalijama (dve supene kašike)

Obrtno vreme: 15 radnih dana

NAPOMENA: Uzorkovanje kose se isključivo vrši u Centralnoj Beo-lab laboratoriji u Resavskoj 60, Beograd. 

Za dodatne informacije vezane za gore pomenuti test iz oblasti funkcionalne medicine, možete nas kontaktirati putem call centra na 011 36 22 888 ili možete pisati na funkcionalnamedicina@beo-lab.rs

Pročitajte više o Milki Popović – prakticionisti funkcionalne medicine.

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.