Pratite nas

Metaboličko nutritivni test (Organske kiseline u urinu)

Šifra CHSR190 Kategorije ,
Vreme izdavanja rezultata: 21 dana

Kratak opis analize

Metaboličko nutritivni test ispituje glavne metaboličke puteve koji mogu biti poremećeni uobičajenim stilom života i dijetetskim faktorima kao što su: nutritivni deficiti, toksičnost, bakterijska dominacija u GIT-u i uticaj lekova.

37,000din

Šta je Metaboličko nutritivni test (MAP Profile)?

Metaboličko nutritivni test  testira određene organske kiseline, metabolite u urinu.  Ovaj test ispituje glavne metaboličke puteve koji mogu biti poremećeni uobičajenim stilom života i dijetetskim faktorima kao što su: nutritivni deficiti, toksičnost, bakterijska dominacija u GIT-u i uticaj lekova.

Metaboliti organske kiseline mogu da ukažu na funkcionalne potrebe za određenim nutrijentima koji su ključni kofaktori enzima uključenih u funkcionisanje metabolizma.

 

Zašto se određuje i kod koga ga treba određivati?

MAP je analiza izbora za pacijente kod kojih su česti poremećaji raspoloženja i drugih psihičkih stanja, zatim kod gojaznih osoba, kod izraženog hroničnog umora, u cilju prevencije i optimizacije metaboličkog i nutritivnog statusa, kod osoba koje pate od dugotrajnih digestivnih problema.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak?

Za uzorak urina dobijate specijalni komplet za uzorkovanje sa uputstvom za korišćenje.

 

Uzorak: prvi jutarnji urin (srednji mlaz) koji se sakuplja u posebnim epruvetama za uzorkovanje

Obrtno vreme: 21 dan

 

Priprema za analizu

  • 48h pre uzorkovanja ne treba uzimati suplemente koji sadrže vitamine i minerale.
  • 24h pre uzorkovanja ne jesti namirnice poput čokolade i banane.
  • 12h pre uzorkovanja ne piti kafu.  

 

Kako biste se pravilno pripremili za ovu analizu i adekvatno sakupili uzorak urina, pročitajte naše uputsvo / Uputstvo za sakupljanje urina – MAP Profile.  

 

Kompletna podrška na jednom mestu

Nakon dobijenih rezultata testova obavljenih u Beo-lab laboratorijama, pacijent će dobiti i stručno pojašnjenje navedenih parametra.

Dodatno u okviru usluge Konsultacije iz oblasti funkcionale medicine, na raspolaganju vam je konsultant Beo-lab laboratorija – Milka Popović, medicinski biohemičar, nutricionista i praktičar funkcionalne medicine.

Milka Popović će vam, nakon konsultacija i dobijanja nalaza potrebnih testova, napraviti besplatno individualni program ishrane pripremljen samo za vas i kroz savete o pravilnoj suplementaciji, pomoći vam u postizanju ravnoteže i boljeg sveukupnog psiho-fizičkog zdravlja.

Cena konsultacije prakticioniste fukcionalne medicine iznosi 5.000 rsd. Konsultacije traju 1h.

Za dodatne informacije vezane za gore pomenuti test specijalne laboratorijske dijagnostike, možete nas kontaktirati putem call centra na 011 36 22 888 ili možete pisati na funkcionalnamedicina@beo-lab.rs.

Pročitajte više o Milki Popović – prakticionisti funkcionalne medicine.

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.