Pratite nas

IgE - Imunoglobulin E

Šifra IM29 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

IgE – Imunoglobulin E se određuje osobama koje imaju znakove i simptome alergijiskih oboljenja, osobama koje su kandidati za anti-IgE terapiju, kao i osobama obolelim od astme i cistične fibroze kad se sumnja na postojanje bronhopulmonarne aspergiloze.

860din

Vađenje krvi

Šta su Imunoglobulini?

Imunoglobulini su proteini koje sintetišu plazma ćelije, specifične ćelije imunog sistema, kao odgovor na ekspoziciju na različite mikroorganizme (bakterije, viruse, gljivice i dr.), a ponekad i kao odgovor na ekspoziciju na druge supstance koje organizam prepoznaje kao strane.

 

Zašto se određuje i kod koga treba određivati IgE?

Imunoglobulin E (IgE) se koristi kao pomoć u dijagnostici i praćenju stanja koja su povezana sa njihovim povećanim nivoom u krvi.

Imunoglobulin E (IgE) se određuje osobama koje imaju znakove i simptome alergijiskih oboljenja, osobama koje su kandidati za anti-IgE terapiju, kao i osobama obolelim od astme i cistične

fibroze kad se sumnja na postojanje bronhopulmonarne aspergiloze.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)
Obrtno vreme: 1 dan

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka.

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.