Pratite nas

IgA - Imunoglobulin A

Šifra IM26 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 1 dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

IgA Imunoglobulin A  se određuje osobama koje imaju znakove i simptome sniženog ili povećan nivo imunoglobulina među kojima se naročito ističe mutipli mijelom.

660din

Vađenje krvi

Šta su Imunoglobulini?

Imunoglobulini su proteini koje sintetišu plazma ćelije, specifične ćelije imunog sistema, kao odgovor na ekspoziciju na različite mikroorganizme (bakterije, viruse, gljivice i dr.), a ponekad i kao odgovor na ekspoziciju na druge supstance koje organizam prepoznaje kao strane.

 

Zašto se određuje i kod koga treba određivati IgA?

Imunoglobulin A (IgA) se koristi kao pomoć u dijagnostici i praćenju stanja koja su sa povezana sa njihovim sniženim ili povećanim nivoom u krvi.

Imunoglobulin A (IgA) se određuje osobama koje imaju znakove i simptome sniženog ili povećan nivo imunoglobulina među kojima se naročito ističe mutipli mijelom.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)
Obrtno vreme: 1 dan

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka.

U Beo-lab laboratorijama možete uraditi napredne, potpuno automatizovane serološke testove novije generacije:

CMIA (IgG antitela)
CLIA (IgM antitela)
ECLIA (IgG, IgA i IgM antitela)

Ukoliko vam je serološki test na SARS-CoV-2 antitela potreban radi putovanja u inostranstvo, molimo vas da proverite sa ambasadom date zemlje, da li postoji zahtev za posebnom vrstom serološkog testa, kako bi bili sigurni da je zahtevani test u skladu sa testovima dostupnim u Beo-lab laboratorijama.