Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888

Hormonski panel za žene -osnovni

Šifra PRF89 Kategorija

Kratak opis analize

Hormonski paneli za žene Beo-lab laboratorija, nastali su kao rezultat  praćenja potreba žena, a uz stručnu podršku našeg tima biohemičara. Namenjeni su svim ženama koje imaju potrebu za proverom svog hormonskog statusa.

4,370.00din

Hormonski panel za žene - osnovni
Hormonski paneli za žene Beo-lab laboratorija, nastali su kao rezultat  praćenja potreba žena, a uz stručnu podršku našeg tima biohemičara. Namenjeni su svim ženama koje imaju potrebu za proverom svog hormonskog statusa. U Beo-lab laboratorijama dostupna su vam dva Hormonska panela za žene:
  1. Hormonski panel za žene – osnovni
  2. Hormonski panel za žene – prošireni.

Hormonski panel za žene – osnovni,  obuhvata  sledeće hormone:

  • FSH
  • LH
  • Estradiol
  • Testosteron
  • Prolaktin
  • Progesteron
FSH (folikostimulirajući hormon) – hormon koji je povezan sa rezervom jajnika jer stimuliše rast folikula jajnika u jajniku pre oslobađanja jajašca iz jednog folikula prilikom ovulacije. LH (luteinizirajući hormon) – hormon koji je odgovoran za ovulaciju i drugi deo menstrualnog ciklusa u kome se materica priprema za prihvatanje oplođene jajne ćelije. Estradiol – hormon koji utiče na rast folikula na jajniku i na sazrevanje materične sluzokože. Testosteronmuški” hormon, ali veoma značajan da bi se procenilo da li postoje policistični jajnici. Prolaktin – povišeni nivo ovog hormona utiče, kod žena, na smanjenje estradiola. Progesteron – Radi se u okviru bazalnog hormonskog statusa ili 21. dana ciklusa da bi se potvrdilo da li je bilo ovulacije.

Kada se rade navedene analize?

Navedene analize osnovnog hormonskog panela ulaze u sastav i vrlo su značajne kod određivanja bazalnog hormonskog statusa. Bazalni hormonski status predstavlja vrednosti hormona u ženskom organizmu između 2-4 dana menstrualnog ciklusa – kada su hormoni u “stanju mirovanja”. Menstrualni ciklus čine dve faze: folikularna i lutealna između kojih dolazi do ovulacije, odnosno oslobađanja jajne ćelije iz folikula i tada je ona tokom 24h spremna na oplodnju. U proseku menstrualni ciklus traje 28 dana, ali se pod normalnim smatra i ciklus koji nije kraći od 21 i duži od 35 dana. Svaki redovan menstrualni ciklus trebalo bi da prati ovulacija. Prosečno žene sa redovnim 28-dnevnim menstrualnim ciklusom imaju 13 ovulacija godišnje. Nakon menstruacije, žlezde koje proizvode hormone se bude, pa samim tim se menjaju i njihove vrednosti, što se naročito odnosi na reproduktivne hormone.

Priprema za analizu

Navedene analize hormona rade se iz seruma (uzorka krvi). Kako da se pravilno pripremite za uzorkovanje krvi pročitajte u uputstvu koje smo pripremili za vas: Priprema za uzimanje uzorka krvi: Navedeni panel analiza vam je dostupan u svim Beo-lab laboratorijama. Zakazivanje nije potrebno.   SAZNAJ VIŠE: Preporučujemo vam da pročitate i članak: Štitna žlezda – Hormoni štitne žlezde utiču na rad svih ćelija.
hormoni stitne zlezde
Štitna žlezda –

Hormonski panel za žene – osnovni,  obuhvata  sledeće testove:

ME12 – FSH ME13 – LH ME10 – Estradiol ME32 – Testosteron ME23 – Prolaktin ME21 – Progesteron

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.