Call Centar:
Pratite nas
Call Centar +381 11 36 22 888

Dečiji panel

Šifra PRF36 Kategorija

Kratak opis analize

Dečiji panel – Proverite trenutno zdravlje vašeg deteta. Uradite kompletnu krvnu sliku, CRP, bris grla bakteriološki/mikološki, bris nosa – bakteriološki

1,800.00din

deciji panel

Ovaj panel uključuje:

  • HE07 – Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom
  • IM30 – CRP
  • MI28 – Bris grla – bak./mik.
  • MI106 – Bris nosa – bakteriološki

 

Panel možete ga uraditi u bilo kom delu dana uz odgovarajuću pripremu za uzorkovanje brisa grla i nosa. 

 

Način uzimanja uzorka krvi za KKS i CRP-test kod dece

Za analizu kompletne krvne slike i CRP-a je potrebna mala količina krvi. Uzorak je najčešće kapilarna krv (krv iz prsta) ili krv iz pete u slučaju da su naši pacijenti novorođenčad.

Rezultati KKS i CRP  se izdaju u toku istog dana, par sati od trenutka uzorkovanja.

Napomena: Ukoliko se kompletna krvna slika radi iz uzorka kapilarne krvi, ne tumačiti vrednosti trombocita. Za tačan broj trombocita potreban je uzorak venske krvi.

Predlažemo vam da pročitate članak o CRP-u, njegovom značaju u dijagnostici upalnog procesa i razlikovanju virusnih od bakterijskih infekcija:

virusna-ili-bakterijska-infekcija-crp-analiza

CRP u dijagnostici upalnog procesa.

 

Uzimanja brisa grla i nosa deci – priprema

Bris ždrela (grla) treba uzeti ujutru, pre pranja zuba i unošenja hrane ili vode. Ukoliko se mora uzeti u toku dana, potrebno je da prođe bar 2h od poslednjeg uzimanja hrane i pića.

Bris nosa treba uzeti pre primene antibiotske terapije i truditi se da od poslednjeg ispiranja nosa prođe bar 3-4 sata.

Najbolje je da se za mikrobiološki pregled sakupi sekret iz nosa, naročito ako je gust i obojen, jer to govori u prilog bakterijske infekcije, za razliku od providnog, vodenastog sekreta koji obično prati virusnu infeciju.

Kod uzimanja brisa grla i nosa deci, roditelj treba dete da drži u krilu, jednu ruku da stavi preko obe njegove ruke, a drugu ruku da mu stavi na čelo i tako pridržava glavu dok mu stručno lice uzima briseve.

Na rezultate brisa grla i nosa se čeka 2-3 radna dana. 

 

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.

polno prenosive bolesti
POTREBAN VAM JE ANTIGEN TEST ZBOG PUTOVANJA?​

Poručite ga putem e-laboratorije ili dođite direktno u jednu od tri laboratorije u Beogradu u kojima se vrši uzorkovanje: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148 i Pjarona de Mondezira 30/5.
Proverite radno vreme lokacija na kojima je dostupan brzi Antigen test na COVID-19.
Prilikom dolaska u laboratoriju, ponesite sa sobom popunjen ANTIGEN UPITNIK i ubrzajte proceduru uzorkovanja.
Rezultat brzog antigen testa (SARS-Cov-2 rapid test) u Beo-lab laboratorijama sadrži i QR code, koji vam omogućava da jednostavno u svakom trenutku imate brz pristup vašem rezultatu antigen testa i po potrebi ga pokažete nadležnoj osobi, prilikom prelaska granice tokom putovanja. 

YOU NEED AN ANTIGEN TEST FOR TRAVEL?

Order via E-labs or come directly to one of the three Beo-lab laboratories in Belgrade where the antigen test is available: Resavska 60, Ratka Mitrovića 148, and Pjarona de Mondezira 30/5.
Check the working hour of locations in Belgrade where COVID-19 antigen testing is available.
Please, bring a completed ANTIGEN QUESTIONNAIRE with you and make faster the sampling procedure.

The result of the Antigen test (SARS-Cov-2 rapid test) in Beo-lab laboratories contains a QR code, which allows you to have quick access to your antigen test result at any time and show it to the responsible officer when crossing the border.