Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

C1 inaktivator (aktivnost %)

Šifra CHSR101 Kategorija
Vreme izdavanja rezultata: 16 radnih dana
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

C1 inaktivator najčešće se određuje kod stečene imunodeficijencije koja je udružena sa ostalim bolestima.

2,150.00din

Vađenje krvi
Imunologija logo Beo-lab

Šta je C1 inaktivator?

C1 inaktivatorje deo sistema komplementa. Najčešće se određuje kod stečene imunodeficijencije koja je udružena sa ostalim bolestima.

Komplement je deo urođenog imunog sistem koji sastoji od oko 60 različitih proteina koji. Osnovna uloga komplementa je da zajedno sa drugim komponentama imunog sistema identifikuje, uništi i ukloni strane patogene kao što su bakterije i virusi, kao i sopstvene oštećene ćelije i proteine. Pormećena funkcija komplementa za posledicu može da ima čitav niz obolenja.

 

Zašto se određuje i kod koga se trebaju određivati?

Komponente komplemetna pa i CA inaktivator se koriste u dijagnostici i praćenju stanja koja su povezana sa njihovom sa abnormalnostima u njihovoj koncetraciji ili aktivnosti koje za posledicu imaju podložnost ka infekcijama ili autoimunim premećajima.

Komponente komplemetna se određuju osobama koje su podložne čestim bakterijskim infekcijama, osobama koje imaju česta i neobjašnjiva zapaljenja ili oticanja delova tela, osobama kod kojih se sumnja na autoimuni poremećaj, osobama sa već poznatim poremećajom komplementa da se prati tok bolesti i /ili uspešnost terapije.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)

Obrtno vreme: 16 dana

Posebna priprema nije potrebna. Poželjno je da uzimanje uzorka ne bude neposredno posle obroka.

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.