Pratite nas

Sat prednosti ya penzionere i trudnice Beo/lab

Sat prednosti za penzionere i trudnice – nova preventivna mera Beo-lab laboratorije

Imajući u vidu ozbiljnost epidemiološke situacije u Srbiji, kao i sve veći broj osoba obolelih od COVID-19 u svim starosnim grupama, želimo da vas obavestimo da su Beo-lab laboratorije, kao društveno odgovorna kompanija, obezbedile poseban sat prednosti za naše najstarije sugrađane i trudnice koji imaju potrebu za uslugama laboratorijske dijagnostike.

Svakog dana u toku redovnog radnog vremena, u periodu od 09h-10h, u svim Beo-lab laboratorijama širom Srbije, prednost će imati penzioneri i trudnice.

Molimo sve druge pacijente da strpljivo sačekaju red i daju u ovom satu prednost najosetljivijim kategorijama.

Takođe, molimo vas da se prilikom dolaska u laboratoriju svi pridržavate propisanih mera prevencije, a u cilju sprečavanja i suzbijanja infekcije izazvane novim koronavirusom.

Nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je obavezno, poštujujuci pritom i fizički razmak.

Molimo vas da ulazite u laboratoriju jedan po jedan (na vratima svake laboratorije je naznačen maksimalan broj osoba koji može da se nađe u zatvorenom prostoru u odredjenom trenutku).

Budite strpljivi i sačekajte svoj red ispred laboratorije, dok ne završi prethodni pacijent.

Odgovori na najčešća pitanja vezana za sat prednosti za penzionere i trudnice

Da li penzioneri i trudnice mogu da dođu u bilo kom terminu u toku radnog vremena ili samo u terminu od 09h-10h?

Možete doći i bićete primljeni tokom celog radnog vremena, ali vam preporučujemo da birate dolazak u periodu od 9h-10h, jer ćete tada imati prednost (ući preko reda) i skratiti maksimalno vreme čekanja i zadržavanja u laboratoriji.

Da li ostale grupe pacijenata mogu da dođu u laboratoriju u ovom satu?

Da, svi pacijenti mogu doći u laboratoriju i u ovom satu, s tim što će prednost imati upravo stariji sugrađani i trudnice, pa vas molimo za razumevanje ukoliko se u datom trenutku ispred laboratorije pojavi penzioner ili trudnica.

Pritom, molimo vas da poštujete sve preporučene preventivne mere protiv širenja virusa, da napravite odgovarajucu fizičku distancu i da obavezno nosite masku.  

Ukoliko dodatno želite da smanjite rizik kontakta sa najosetljivijom kategorijom stanovništva, trudnicama i penzionerima, molimo vas da birate vreme posete laboratoriji do 9h ili nakon 10h.

Da li penzioneri i trudnice uobičajeno imaju prednosti tokom celog radnog vremena?

U svim Beo-lab laboratorijama, tokom celog radnog vremena, trudnice i majke sa malom decom imaju prednost u odnosu na ostale pacijente. Zapravo, trudnice i majke sa malom decom ostali pacijenti uvek rado propuštaju.

Medjutim, kada je reč o penzionerima, samoinicijativno davanje  prednosti istima od strane drugih pacijenata nije uvek slučaj, pa to želimo, da kao drustveno odgovorna kompanija, da promenimo.

Kako želimo da se ove dve najosetljivije kategorije pacijenata distanciraju od ostalih, koliko je god to moguće i što kraće se zadržavaju u laboratoriji, uveli smo upravo ovaj sat prednosti za penzionere i trudnice kojima je potrebna naša usluga, usluga profesionalne laboratorijske dijagnostike.

Da li u ovom satu mogu da dođu u laboratoriju i ostvare prednost i onkološki pacijenti?

Smatramo da su onkološki pacijenti dodatno osetljiva kategorija pacijenata, koja posebno mora voditi računa o svom zdravlju i imunitetu.

Uvek, a narocito tokom trajanja epidemije korona virusom, onkološkim pacijentima preporučujemo da zakažu dolazak naše patronažne službe na kućnu adresu, jer će na ovaj način biti maksimalno zaštićeni od mogućeg zaražavanja.

Patronažni tim Beo-Lab laboratorija dostupan vam je sedam dana u nedelji. Vršimo uzrokovanje na vašoj adresi na teritoriji svih beogradskih opština, Novog Sada, Vrsca, Smederevske Palanke, Velike Plane, kao i Kragujevca.

Za više o radu patronažne službe i zakazivanju patronaže pročitajte na linku www.beo-lab.rs/patronaza/

Da li sam kao najosetljivija kategorija pacijenata potpuno bezbedna od zaražavanja u ovom izdvojenom satu?

Sat prednosti za penzionere i trudnice je još jedna preventivna mera koju smo sproveli u našoj  kompaniji tj. u svim Beo-lab laboratorijama širom Srbije, u cilju smanjenja rizika  zaražavanja najosetljivijih kategorija.  

Vodili smo se time da u laboratoriju može doći i neko koje ima virus i pozitivan je na covid-19 ali  nema simptome (asiptomatski je oboleo). Upravo ovaj vid kontakta osetljivih grupa, sa potencijalno zaraženim, želimo ovom merom da svedemo na miminum.

Da li u ovom satu u laboratoriju mogu doći penzioneri i trudnice sa znacima virusne infekcije i povišenom temperaturom?

Svi pacijenti sa simptomima virusne infekcije, sa povišenom temperaturom, suvim nadražajnim kašljem, kao i oni koji su bili u kontaktu sa zaraženim licima i/ili dolaze potencijalno iz ugroženih područja, ne bi trebalo da dolaze u laboratoriju.

Takvi pacijenti, prema preporukama Ministarstva zdravlja Pepublike Srbije,  trebalo bi da se obavezno jave, u što kraćem roku, Covid ambulanti u opštini na kojoj imaju prebivalište radi dalje trijaže, potencijalnog testiranja, evidentiranja i adekvatnog zbrinjavanja, kako bi se izbegle sve moguće komplikacije.

PCR test na novi koronavirus kao i serološki testovi na antitela se ne rade u privatnim laboratorijama pa samim tim ni u Beo-lab laboratorijama

PCR test na novi koronavirus, u Srbiji, možete da uradite isključivo u državnim referentnim laboratorijama. Nije moguće da ga uradite u Beo-lab laboratorijama, niti u bilo kojoj drugoj privatnoj laboratoriji.

Takođe, Serološki test na SARS-CoV-2 virus, kojim se detektuje prisustvo određenih klasa imunoglobulina (IgM i IgG) u krvi, kojima se dokazuje da je pacijent preležao kovid-19, takođe je dozvoljeno, za sada, samo u državnim laboratorijama.

Obavestićemo vas blagovremeno ako dođe do promene.

INFO

Stručni konsultanti Beo-lab laboratorija su vam na raspolaganju u uslovima epidemije – online ili telefonskim putem

Ako imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili vam trebaju konsultacije oko potrebnih analiza iz oblasti laboratorijske dijagnostike, naš tim će vam pružiti podršku.

 • Besplatne telefonske konsultacije za onkološke pacijente – Preporuke i savete oko potrebnih analiza i tumačenje dobijenih nalaza.
 • Konsultacije sa dr Milkom Popović iz segmenta funkcionalne medicine, možete zakazati i obaviti telefonskim putem ili online putem skajpa.
 • Mr ph Ana Pešić, načelnica laboratorije u Novom Sadu, dostupna vam je za besplatne stručne konsultacije oko potrebnih analiza iz oblasti laboratorijske dijagnostike.

Pišite nam putem kontakt forme Ili nas pozovite na sledeće brojeve telefona u periodu od od 8h-16h, svakog radnog dana:

 • Mr ph Ana Pešić: ☎ +381 62 24 1650
 • Mr ph Jana Vukadin ☎ +381 62 24 2615
 • Mr ph Jelena Trnavac-Prijovic ☎+381 62 24 6529
 • dr med.sci Milka Popović ☎ +381 62 26 4327
 • ili na Beo-lab call centar ☎ +381 11 36 22 888

Naši zaposleni će vas rado saslušati i dati savet i preporuku vezanu za potrebne analize zakazati  po potrebi našu patronažnu službu.

Za više informacija posetite naše COVID-19 savetovalište.

Naš apsolutni prioritet ostaje zdravlje i dobrobit naših pacijenta i naših zaposlenih

Želimo da znate da naš apsolutni prioritet, u uslovima epidemije Covid-19, ostaje zdravlje i dobrobit naših pacijenta i naših zaposlenih.

Naše opredeljenje je da sledimo dalje savete Svetske zdravstvene organizacije kao i savete Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Budite sigurni da zdravlje i sigurnost imaju našu stalnu i potpunu pažnju.

Obezbedili smo da svi u našem timu budu svesni i razumeju trenutnu situaciju, kao i naše revidirane procedure koje smo sproveli, da bi obezbedili najviše moguće higijenske standarde u svim Beo-lab laboratorijama.

Naše laboratorije ostaju otvorene za pacijente uz primenjene dodatne mere prevencije širenja virusa. Ukoliko vas interesuje cene neke od naših laboratorijskih analiza, jednostavno je možete proveriti u online cenovniku.

Budimo odgovorni jedni prema drugima i sačuvajmo zdravlje.

Aktuelno radno vreme Beo-lab laboratorija možete proveriti na linku: www.beo-lab.rs/laboratorije/

Ukoliko Vam se sviđa članak podelite ga sa prijateljima.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Podeli na mrežama:

Najtraženije analize

Fizičko-hemijski pregled urina sa sedimentom
Fizičko-hemijski pregled urina sa sedimentom

270din

Urinokultura – bak./mik.
Urinokultura - bak./mik.

470din

TSH – hormon štitne žlezde
TSH - hormon štitne žlezde

550din

Vađenje krvi
FT4 (hormon štitne žlezde)
FT4 (hormon štitne žlezde)

580din

Vađenje krvi
CRP (C-reaktivni protein)
CRP (C-reaktivni protein)

510din

Vađenje krvi
Sedimentacija eritrocita
Sedimentacija eritrocita

120din

Vađenje krvi
Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom
Kompletna krvna slika sa leukocitarnom formulom

300din

Vađenje krvi
Protrombinsko vreme (INR)
Protrombinsko vreme (INR)

290din

Vađenje krvi
Urea (BUN)
Urea (BUN)

140din

Vađenje krvi
Gvožđe
Gvožđe

155din

Vađenje krvi

Najnovije objave

Najnovije analize

SARS-CoV-2 ukupna antitela (Covid 19 IgA, IgM i IgG antitela)
SARS-CoV-2 ukupna antitela (Covid 19 IgA, IgM i IgG antitela)

1,650din

Vađenje krvi
SARS-CoV-2 IgM (Covid19 IgM antitela)
SARS-CoV-2 IgM (Covid19 IgM antitela)

3,000din

Vađenje krvi
SARS-CoV-2 IgG (Covid19 IgG antitela)
SARS-CoV-2 IgG (Covid19 IgG antitela)

3,000din

Vađenje krvi
Organix test – test organiskih kiselina
Organix test - test organiskih kiselina

37,000din

HHV 6 IgM (herpes)
HHV 6 IgM (herpes)

2,420din

Vađenje krvi

Pošaljite poruku

Poruči analize onlajn

Samo u Beo-lab laboratorijama laboratorijske analize možete poručiti onlajn.

 • Prednost pri dolasku u laboratoriju
 • Obavite konsultacije pri izboru analiza
 • Kupite testove svojim članovima porodice