Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.
digitalna patologija

Beo-lab Medicover na Kongresu digitalne patologije

Sredinom oktobra bili smo učesnici na 11. Azijsko-pacifičkom Kongresu IAP-a, Hafei, Kina. Predstavili smo svoje rezultate i iskustva u oblasti primene digitalne patologije u praksi. 

Beo-lab Medicover već više od godinu dana koristi digitalnu patologiju u histopatološkoj dijagnostici, kako za reviziju primarnog mišljenja tako i za konsultacije (ekspertizu od strane patologa u zemlji i inostranstvu ). Do sada je Beo-lab obradio  preko 50.000 digitalnih slajdova. 

Digitalna patologija se zasniva na skeniranju staklenih pločica sa pripremljenim uzorcima tkiva, koje se putem skenera konvertuju u digitalne slike. Digitalni slajdovi omogućavaju jednostavno i efikasno prikupljanje i upravljanje svim podacima relevantnim za patohistološku dijagnostiku.

Digitalna patologija omogućava bržu i tačniju dijagnostiku, uz mogućnost korišćenja veštačke inteligencije za analizu digitalne slike.

Dosadašnje rezultate i iskustvo u primeni digitalne patologije smo prvi put predstavili na Petom Kongresu digitalne patologije i AI kongresu u SAD-u, New York-u junu 2019. godine.

Tokom dvodnevnog kongresa, stručnjaci iz svih oblasti patologije upoznati su sa najnovijim dostignuća u tehnologiji digitalne obrade slike, uključujući i upotrebu veštačke inteligencije. Fokus je bio na značaju usvajanja digitalne patologije, praktičnosti i strategijama za uspešno uvođenje iste u procese rada.

Prezentacija dr Vesne Čemerikić Martinović – hematopatologa i načelnice patohistološke Beo-lab Medicover laboratorije je izazvala veliko interesovanje na ovom Kongresu.

Više o digitalnoj patologiji i digitalnom skeneru pročitajte na našoj stranici “Digitalna Patologija”

Priznanje za prezentaciju na Azijsko-pacifičkom kongresu

Učešće na 11. Azijsko-pacifičkom kongresu bila je još jedna sjajna prilika da se Beo-lab Medicover predstavi kao kompanija koja uspešno vrši patohistološku dijagnostiku u digitalnom obliku.  

Tokom četverodnevnog Azijsko-pacifičkom kongresa,  učesnici su upoznati sa najnovijim dostignućima u histopatologiji, molekularnoj patologiji, tečnoj biopsiji, digitalnoj patologiji i primeni veštačke inteligencijie u patologiji.

Dr Vesna Čemerikić Martinović načelnica patohistološke Beo lab Medicover laboratorije, imala je čast da putem izložbenog postera prezentuje prisutnima, naše jednogodišnje rezultate upotrebe digitalne patologije. Prezentacija je bila vrlo zapažena nakon čega je usledilo i priznanje.

Dr Čemerikić – Martinović dobila je priznanje za najbolji sažetak / poster među svim ostalim učesnicima Kongresa, kojih je bilo iz svih delova sveta, uključujući Evropu, SAD i Kinu.

Beo-lab Medicover na Kongresu digitalne patologije 1

„Bilo je prijatno iznenađenje osvojiti prvu nagradu za najbolji poster prezentaciju, uzimajući u obzir da su učesnici kongresa renomirani patolozi i naučnici iz celog sveta, uključujući Evropu, SAD i Kinu“, rekla je dr Vesna Čemerikić Martinović.

Prepoznat je ogroman značaj, prednost i važnost korišćenje digitalne patologije i digitalnog skenera u patohistološkoj dijagnostici.

Velika je čast da su Beo – lab laboratorije na čelu sa dr Vesnom Čemerikić-Martinović pioniri u uvođenju ove značajne inovacije u Srbiji i istočnoj Evropi.

Naše dosadašnje iskustvo pokazuje da smo na pravom putu i da smo se pozicionirali kao pouzdan partner u digitalnoj patologiji kako u Istočnoj Evropi, tako i u ostatku sveta.

Ukoliko Vam se sviđa članak podelite ga sa prijateljima.

Facebook
LinkedIn
Podeli na mrežama:
Facebook
LinkedIn

Najnovije objave

Preventivni paneli

Beo-lab tim odgovara na vaša pitanja

Poruči analize onlajn i ostvari popust od 10%

Samo u Beo-lab laboratorijama laboratorijske analize možete poručiti onlajn.

  • Prednost pri dolasku u laboratoriju
  • Obavite konsultacije pri izboru analiza
  • Kupite testove svojim članovima porodice