Call Centar: +381 11 3622888
Pretraga
Close this search box.

Free PSA

Šifra MT12 Kategorije ,
Vreme izdavanja rezultata: 1 radni dan
Uzorkovanje: Vađenje krvi

Kratak opis analize

Free PSA (tumor marker) se koriste kao pomoć u praćenju odgovora na terapiju tumora prostate, u otkrivanju recidiva bolesti, kao i pomoć u postavljanju dijagnoze tumora prostate.

1,150.00din

Vađenje krvi
Tumor Markeri logo Beo-lab

Zašto se određuje i kod koga ih treba određivati?

Free PSA se koriste kao pomoć u praćenju odgovora na terapiju tumora prostate, u otkrivanju recidiva bolesti, kao i pomoć u postavljanju dijagnoze tumora prostate.

PSA i free PSA se određuju osobama muškog pola koje imaju znakove i simptome tumora prostate (otežano, bolno ili učestalo mokrenje), periodično osobama muškog pola koje imaju dijagnostifikovan tumor prostate da se proceni odgovor na terapiju, kao i preventivno kod asimtomatskih muškarca starijih od 50 godina.

 

Vrsta uzorka i vreme kada se uzima uzorak

Uzorak: serum (venska krv)

Obrtno vreme: 1 dan

Pre nego pristupe određivanju PSA i free PSA osobe treba da izbegavaju ejakulaciju 24 sata pošto mogu dovesti do lažnog povećanja PSA, pregled prostate, biopsija prostate i cistoskopija bi se trebale obaviti posle vađenja krvi pošto takođe dovode do lažnog povećanja nivoa PSA.

NAPOMENA: Tumor markeri se nikada ne smeju interpretirati sami, već uvek zajedno sa drugim laboratorijskim nalazima, drugim dijagnostičkim procedurama i celokupnom kliničkom slikom.

 

SAZNAJ VIŠE

Tumorski Markeri

Povezane analize ...

Beo-lab patronažna služba
7 dana u nedelji

Zakažite dolazak našeg patronažnog tima na vašu adresu i platite unapred uslugu patronaže, kao i potrebne analize, platnom karticom putem E-laboratorije.

Korišćenjem E-laboratorije, zadržavanje našeg stručnog tima u vašem domu će biti minimalno.