Muški panel briseva uretre

4,470 RSD

Muški panel briseva uretre obuhvata sledeće uretarne briseve:

Brisevi uretre:  

  • Chlamydia trach. DIF
  • Ureaplasma u. i Mycoplasma h.
  • bak./mik.
  • N. gonorrhoeae

Priprema za analizu

Uretralni bris je optimalno uzeti ujutru, pre mokrenja. Ukoliko to nije moguće, pre uzimanja brisa pacijent ne treba da mokri najmanje 2 sata.

Pre uzimanja brisa, pacijent treba da opere ruke, skine donji veš i sedne na kraj ginekološke stolice spuštene u najniži položaj.

Ukoliko je prisutan sekret iz uretre, on se uzima za mikrobiološki pregled.

Potrebno je da pacijent povuče prepucijum ( kožicu ) sa glansa ( glavića penisa ) tako da ga potpuno oslobodi i palčevima raširi otvor uretre, tako da se tankim žičanim brisom može dovoljno duboko ući u uretru, a da se pri tome ne dohvati površina glavića ili kožice – prepucijuma.

Ukoliko je potrebno uraditi više analiza, neophodno je da se za svaku analizu uzme poseban bris.

Moguće je da pacijent pri prvom sledećem mokrenju ima blagi osećaj peckanja u uretri, što je samo posledica nadražaja mokraćnog kanala.

Uzimanje uretralnog brisa može biti malo neprijatno, ali nikako ne i bolno. Stoga, neophodna je saradnja pacijenta i apsolutno poverenje u naše iskusno i stručno osoblje.

beolab-white-180

Ako se vratimo u istoriju i pogledamo unazad, sve značajne kompanije u svetu su krenule sitnim koracima, kombinujući viziju, upornost, strpljenje, šanse i inovacije.

Istorija razvoja Beo-lab laboratorija u tom smislu, nije izuzetak.

Vraćamo se unazad samo da bi videli koliko nas je fokus na srce Beo-Laba odveo napred.
Srce naše kompanije su pacijenti i njihove potrebe iz oblasti laboratorijske dijagnostike.

Beo-lab laboratorije, Medicover/Synevo , pripadajući logotip i sve povezane Beo-lab marke su registrovani zaštitni znakovi kompanije Beo-lab laboratorije. Sve oznake trećih strana - ® i ™ - vlasništvo su njihovih vlasnika. © 2000-2019 Beo-lab laboratorije. Sva prava zadržana