Dečiji panel analiza

1,750 RSD

Dečiji panel analiza

Ovaj panel uključuje:

  • KKS
  • CRP
  • Bris grla bak./mik.
  • Bris nosa bak.

Panel možete ga uraditi u bilo kom delu dana.

Način uzimanja uzorka krvi za KKS i CRP-test kod dece

Za analizu kompletne krvne slike i CRP-a je potrebna mala količina krvi. Uzorak je najčešće kapilarna krv (krv iz prsta) ili krv iz pete u slučaju da su naši pacijenti novorođenčad.

Rezultati se izdaju u toku istog dana, par sati od trenutka uzorkovanja.

Napomena: Ukoliko se kompletna krvna slika radi iz uzorka kapilarne krvi, ne tumačiti vrednosti trombocita. Za tačan broj trombocita potreban je uzorak venske krvi.

Predlažemo vam da pročitate članak o CRP-u, njegovom značaju u dijagnostici upalnog procesa i razlikovanju virusnih od bakterijskih infekcija:

virusna-ili-bakterijska-infekcija-crp-analiza

CRP u dijagnostici upalnog procesa.

Uzimanja brisa grla i nosa deci – priprema

Bris ždrela (grla) treba uzeti ujutru, pre pranja zuba i unošenja hrane ili vode. Ukoliko se mora uzeti u toku dana, potrebno je da prođe bar 2h od poslednjeg uzimanja hrane i pića.

Bris nosa treba uzeti pre primene antibiotske terapije i truditi se da od poslednjeg ispiranja nosa prođe bar 3-4 sata.

Najbolje je da se za mikrobiološki pregled sakupi sekret iz nosa, naročito ako je gust i obojen, jer to govori u prilog bakterijske infekcije, za razliku od providnog, vodenastog sekreta koji obično prati virusnu infeciju.

Kod uzimanja brisa grla i nosa deci, roditelj treba dete da drži u krilu, jednu ruku da stavi preko obe njegove ruke, a drugu ruku da mu stavi na čelo i tako pridržava glavu dok mu stručno lice uzima briseve.

beolab-white-180

Ako se vratimo u istoriju i pogledamo unazad, sve značajne kompanije u svetu su krenule sitnim koracima, kombinujući viziju, upornost, strpljenje, šanse i inovacije.

Istorija razvoja Beo-lab laboratorija u tom smislu, nije izuzetak.

Vraćamo se unazad samo da bi videli koliko nas je fokus na srce Beo-Laba odveo napred.
Srce naše kompanije su pacijenti i njihove potrebe iz oblasti laboratorijske dijagnostike.

Beo-lab laboratorije, Medicover/Synevo , pripadajući logotip i sve povezane Beo-lab marke su registrovani zaštitni znakovi kompanije Beo-lab laboratorije. Sve oznake trećih strana - ® i ™ - vlasništvo su njihovih vlasnika. © 2000-2019 Beo-lab laboratorije. Sva prava zadržana