Biohemijske analize krvi

Biohemijske analize krvi

Povišeni bilirubin u krvi

Povećani bilirubin kod odraslih najčešće se javlja kada je jetra napadnuta virusom hepatitisa A, B, C ili ako je došlo do začepljenja žučnih kanalića kamenom ili tumorom.

Povećan bilirubin javlja se u toku dugotrajnog posta, većih dugotrajnih fizičkih napora. Takođe povećan bilirubin nalazi se i kod Gilberovog sindroma, Dubin Jonesovog sindroma.

Povišeni trigliceridi u krvi

Povišeni trigliceridi udruženi sa povišenim holesterolom (posebno LDL-holesterolom) jesu rizik za ubrzanu aterosklerozu.

Naši krvni sudovi sa starenjem postaju aterosklerotični i zato bi bilo dobro da tokom života preveniramo i ne dodajemo faktore rizika (masna hrana: čvarci, slanina, svinjsko meso, iznutrice), koji ubrzavaju aterosklerozu.

Visok kreatinin i urea u krvi

Visoka koncentracija kreatinina i uree u krvi je najčešće posledica smanjenje bubrežne funkcije.

Smanjena bubrežna filtracija ukazuje na smanjenu bubrežnu funkciju koja može biti posledica različitih oboljenja bubrega (napr. glomerulonefritisa, renalne azotemije, hroničnog bubrežnog oboljenja), kao i prerenalne azotemije.

Enzimi u krvi

Enzimi su proteinske biomolekule koji se nalaze u svim ćelijama organizma.

Njihovo prisustvo u ćelijama zavisi od metaboličkih procesa koji se odvijaju u pojedinim tkivima i organima, jer su enzimi biokatalizatori različitih metabiličkih procesa u organizmu.

Da bi enzimi obavljali funkciju biokatalizatora potrebno je prisustvo mnogih vitamina i oligoelemenata koji čine kofaktore enzima.

beolab-white-180

Ako se vratimo u istoriju i pogledamo unazad, sve značajne kompanije u svetu su krenule sitnim koracima, kombinujući viziju, upornost, strpljenje, šanse i inovacije.

Istorija razvoja Beo-lab laboratorija u tom smislu, nije izuzetak.

Vraćamo se unazad samo da bi videli koliko nas je fokus na srce Beo-Laba odveo napred.
Srce naše kompanije su pacijenti i njihove potrebe iz oblasti laboratorijske dijagnostike.

Beo-lab laboratorije, Medicover/Synevo , pripadajući logotip i sve povezane Beo-lab marke su registrovani zaštitni znakovi kompanije Beo-lab laboratorije. Sve oznake trećih strana - ® i ™ - vlasništvo su njihovih vlasnika. © 2000-2019 Beo-lab laboratorije. Sva prava zadržana